Cecelia Ahern: A Vétkes

A borító: köszönöm az Athenaeum Kiadónak, hogy lecserélték a fedőlapot 🙂 Az eredeti borító megdöbbentő volt, rossz értelemben. 🙂

23438288
Az eredeti borító

Cecelia Ahern ismét nem okozott nekem csalódás. Eddig az Utóirat: Szeretlek ! című könyvét olvastam, azt is és ezt is tökéletes regénynek tartom. Nagyon tetszik ez a könnyed, kissé fekete humor, amit képvisel. Azt hiszem az írónő előlépett kedvenc szerzőim közé.

A történet egy utópikus társadalomról szól, ami nem is annyira elképzelhetetlen. Véleményem szerint nem lehet  A beavatott című regényhez hasonlítani. Míg az utóbbi egy olyan közösséget  vetít elénk, ami kevésbé hihető, addig A Vétkes című könyv cselekményrendszere könnyebben elképzelhető, szinte bármikor megvalósítható.

A főszereplő egy „tökéletes” lány volt, aki egy pillanatában elgondolkozott, hogy mi történt az emberek érzelmi intelligenciájával, emberségével, empátiájával. És vétkezett. Ahogy egyre jobban belesüllyedt a tökéletlenek világába, meglátta a rendszer hibáit, tökéletlenségét 🙂 Ezzel akaratlanul is egy „példaképpé” vált.

A regény nagyon jól megmutatta, szinte kifigurázta, hogy a mai életünkben, mindennapjainkban miként írunk le egy embert, címkézzük fel. Pl. egy punkra sokan furcsán néznek, semmibe veszik, elítélik, pedig semmit nem tett. Nagyon jól megmutatkozik ez a műben, csak a szerző többszörösére nagyítja a problémát, nevet ad neki : „Vétkesek” (akik semmi illegálisat nem tettek, csak kilógnak abból sorból, amit ezt valamikor, valaki kitalálta).

Az írónő ezzel az elbeszélésével véleményem szerint egy társadalomkritikát tárt elénk, ami elgondolkodtatja az olvasót az emberi felszínességről, egymás figyelmen kívül hagyásáról.

Sajnos a sorozat második része az Egyesült Államokban 2017.áprilisában várható, remélem itthon is minél hamarabb megjelenik a folytatás.

Köszönöm a könyvet az Athenaeum Kiadónak!

Tags: 2016, 5 csillag, a vétkes, athenaeum kiadó, cecelia ahern, disztópia, young adult

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × öt =

0 shares

Archívum

Címkék