Samantha Young: Into the Deep – Mély víz (Mélyvíz 1.)

Kiadó: KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ
Várható megjelenés: 2016. május 20.

 

„Maradj fiatal! Élj veszélyesen! Szeress szenvedéllyel!

Charley Redford csak egy hétköznapi lány volt, amíg Jake Caplin meg nem jelent otthonában, az indianai kisvárosban, és meg nem győzte róla, hogy rendkívüli teremtés. Jake szinte már az első napon a mélyvízbe dobta Charley-t, és megígérte a lánynak, hogy kitart mellette. Ám később tragikus baleset árnyékolta be Jake életét, és a fiú gyorsan kievickélt a partra, magára hagyva Charley-t.
Négy év telt el azóta, és a lány végre úgy érzi, sikerült továbblépnie. Aztán Edinburghba utazik, hogy ott folytassa tanulmányait, és egy partin merő véletlenségből éppen Jake Caplinbe meg az új barátnőjébe botlik. A jó útra tért rosszfiú Charley bocsánatáért esedezik, aki ezek után egyre több időt tölt egykori szerelmével. Charley fegyverszünetet köt, és végül ráébred: egyre szorosabb barátság fűzi a fiúhoz.
Ahogy ők ketten közelebb kerülnek egymáshoz, újra fellángol közöttük a régi szenvedély, ami komoly fenyegetést jelent az életükre és a kapcsolataikra. Amikor a féltékenység és a vágy felüti pusztító fejét, Charley és Jake még maguknak is nehezen ismerik be, mit jelentenek egymás számára.
De ha sikerül is úrrá lenniük a helyzeten, semmi sem garantálja, hogy Charley még egyszer hagyja magát visszarángatni a mélyvízbe.”

 

A borító egyszerű, letisztult, és nem tudom elégszer hangsúlyozni, mennyire jó a Könyvmolyképzős könyveknek az angolul és magyarul is feltüntetett címe. (Ezt még lehet párszor halljátok majd tőlem 🙂 )

Igazából a fülszöveg teljesen beszippantott, és ezért szerettem volna elolvasni ezt a könyvet.

Jól tettem. Az első megjegyzés a könyvvel kapcsolatban, ami azóta nem megy ki a fejemből, mióta az utolsó oldalra értem: Skóciába akarok menni!!!! Nem szeretnék, akarok!!! Egyszerűen teljesen magával ragadott.  Annyira jól leírta az írónő a környezetet, hogy olvasás közben Google-n keresgéltem a képeket, hogy tisztába legyek, merre járnak a szereplők.

Tulajdonképpen az alapszituáció, két fiatal (Charley és Jake) első, igazi, nagy szerelme. Hatalmas szerelem az övék, ami a körülöttük lévő emberek, események hatására csúnyán végződik.

A regényt Charley szemszögén keresztül látjuk, aki az Edinburgh-i Egyetemre megy, hogy itt tanulhasson a következő egy évben. Addig minden rendben, amíg nem találkozik itt Jake-el, de amikor ez megtörténik, megváltozik mind a regény szerkezeti felépítése, mind pedig a lány lelki állapota. A könyv, időben a jelen és a 4 évvel ezelőtti események közötti váltakozással vezet minket végig a fiatalok kapcsolatán, történetén, és végül a szakításuk közvetett okán. A szerző nagyon jól leírta a történet azon részét, miszerint Charley egyre dühösebb, frusztráltabb a fiú közelében, mert fogalma sincs a különválásuk valódi okáról. Jake teljesen megfejthetetlenül viselkedik pl.a barátnője oldalán tesz félreérthető megjegyzéseket.

Alapjába véve nekem tetszik a szenvedésük, mert szerintem szinte mindenki élt már át egy hasonló élethelyzetet: amikor még nincs teljesen lezárva egy kapcsolat, vagy valami oknál fogva nincs együtt két ember, és vágynak egymásra, akarják a másikat, nem csak testileg, hanem lelkileg is. Sistereg a levegő, összeugrik a gyomor, mégsem történik semmi. Aztán még ha kommunikálnak is egymással, valahogy elmúlnak a pillanatok és másfelé sodorja őket az élet. Olyan jól leírta ezt a szerző, hogy én ezt éreztem szinte a regény egészénél. 🙂

Az, hogy az ő sorsuk merre visz, természetesen nem mondom el. 🙂 Viszont az írónő valamennyire nyitva hagyta a történetet, úgyhogy még így, elolvasva a művet, sem vagyok teljesen biztos a szerelmük alakulásában. Izgatottan várom a folytatást.

 

Ezen a linken rendelhetitek meg a kötetet: http://konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/samantha-young-melyviz-7193

Samantha Young: Into the Deep - Mély víz (Mélyvíz 1.)

9.2

Borító

10.0/10

Író

9.0/10

Történet

9.0/10

Karakterek

9.0/10

Kiszámíthatatlanság

9.0/10
Tags: into the deep, könyv, könyvkritika, könyvmoly, könyvmolyképző kiadó, mélyvíz, olvasás, rubin pöttyös, samantha young

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

20 − tizenkilenc =

0 shares

Archívum

Címkék