MELISSA ALBERT: Bűnös ​szívünk mélyén

A fülszöveg elolvasása után éreztem, hogy ez egy jó könyv lesz. Egyből megtetszett a téma, a műfaj és kíváncsian vettem a kezembe a regényt.

A történet kezdetén Ivynak és az (ex)barátjának bizarr élményben lesz része: egy buliból hazajövet, az éjszaka közepén, a sötét erdőben egy sovány, meztelen lány tűnik fel a semmiből az autójuk előtt. Ezt követően különös események láncolata veszi kezdetét. A lány döglött nyulakat talál mindenhol, az anyja egyre furcsábban viselkedik, majd a nénikéjével együtt hirtelen eltűnik, mindezek tetejében pedig mintha valaki folyamatosan figyelné. Ivy érzi, hogy a történteket leginkább az anyja, Dana, tudná megmagyarázni, így elkezd otthon kutakodni és egyre megdöbbentőbb információk birtokába jut.

Az elbeszélés eleinte két szálon fut: a jelenben Ivy szemszögén keresztül ismerjük meg az eseményeket, követjük végig a kutatását, a múltban pedig Dana életének egy részébe láthatunk bele, ahogy felfedezi a mágiát és elkezd két barátnőjével kísérletezgetni. Később egy harmadik, szintén múltbeli, szál is helyet kap a történetben, ami rengeteg meglepetéssel szolgál.

Nagyon tetszett az alapkoncepció, a szerző írásmódja lebilincselő, remekül alkotva meg egy olyan világot, ami egyszerre tűnik ismerősnek és teljesen újnak, miközben a mágiát annak ábrázolja, ami, nem egy vicces kis játéknak, hanem veszélyesnek, mely akár komoly következményekkel is járhat. A karakterek jól kidolgozottak, a cselekménnyel és a történetvezetéssel együtt egy fordulatos és izgalmas olvasmány a Bűnös szívünk mélyén.
A regény kiválóan kombinálja a misztikus elemeket a modern tinédzserélet realitásával, így akik szeretik a sötét fantasy irodalmat és a bonyolult, többrétegű karaktereket, nagyon fogják élvezni  ezt a könyvet.


Kiadó: Agave Könyvek
Kiadás éve: 2023
Oldalak száma: 336 oldal
Fordította: Rusznyák Csaba

Egy ​buliból hazafelé tartva a tizenhét éves Ivy és jövendőbeli expasija majdnem elgázolnak egy meztelen, fiatal nőt egy fákkal övezett út közepén. És ez csak a kezdete az egyre hátborzongatóbb eseményeknek. Ivy hamarosan meghökkentő dolgokra figyel fel otthon is: egy döglött nyulat talál a kocsibejárón, majd anyja bizarr főzetét a kertben elásva, de kisvártatva előkerül egy gyermekkori kincses doboza is a szülei gardróbszéfjéből.

Hamarosan a felszínre bugyognak Ivy titkolózó anyja múltbeli titkai. Mit követett el annak idején? És mi van, ha a természetfeletti erők, amelyekkel tinédzserkorában dacolt, most visszatérnek, hogy mindkettejüket kísértsék? Ivynak válaszokra lesz szüksége, ha el akarja kerülni a vészesen közelgő sötétséget. A részben Ivy jelenkori, külvárosi otthonában, részben pedig anyja mágiával átitatott, 1990-es évekbeli Chicagójában játszódó történet boszorkányos lendülettel, letehetetlenül száguld izgalmas befejezése felé.

Melissa Albert regénye titkokkal, hazugságokkal, rossz döntésekkel és veszélyes mágiával szőtt paranormális fantasy, ami a horror eszköztárából sem rest válogatni.

Tags: 2023, 5 csillag, agave könyvek kiadó kft., boszorkányság, bűnös szívünk mélyén, fantasy, melissa albert, thriller

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

18 − kettő =

0 shares

Archívum

Címkék