KAREN SWAN: Római ​kalandok

Könyvválasztásnál legtöbbet nálam az író személye nyom a latba, ezért szoktam nagyot csalódni, ha egy-egy mű nem hozza az általam elvárt színvonalat. Szerencsére Karen Swantől (Titok Párizsban, Karácsonyi parti)ismét a megszokott stílust és minőséget kaptam.

Történetünk főszereplője, Francesca, egy súlyos titokkal elhagyva a jogi pályát, idegenvezető Rómában. Egy nap megtalálja Elena Damiani grófnő táskáját a szemetesbe hajítva. Így ismerkedik meg a gazdag örökösnővel, aki szinte azonnal állást ajánl neki.
Cescának fényképek alapján kell megírnia Elena memoárját. Miközben halad előre, a grófnő elmeséli egy-egy kép történetét, ugyanakkor ezzel párhuzamosan visszaugrunk az időben és tanúi lehetünk a valódi eseményeknek. Igazából Elena nem teljesen hazudik csak egy furcsa kifordított mesét mond el, aminek azért van némi igazságtartalma is. A nő személyisége nem túl megkapó: miután „kiszabadult” a szülei által teremtett rózsaszín buborékból, sodródik egyik kapcsolatból a másikba, egyik eseménytől a másikig. Tulajdonképpen egyáltalán nem ura a saját életének. Később pedig, szinte közhelyként, azt akarja megkapni, ami nem lehet az övé.
Cesca és Elena együttműködése közben, Elena palotája alatti alagútból előkerül egy elveszettnek hitt gyűrű, mely tovább bonyolítja mindannyiuk életét, és az igazság kiderítésére sarkallja Francescát.

A ruha palástol, nem pedig identitást ad.

Az elbeszélés olvasása közben arra próbáltam rájönni, hogy miért íratja le Elena az életét pont egy ügyvéddel, ha csak egy fikciót ad elő. Miért akarja erősíteni az emberek által ráosztott „legszerencsésebb lány” szerepet? Végül úgy gondolom találtam rá némi magyarázatot, de az lényegében eltörpült az események alakulása mellett. Ugyanis Karen Swan egy pillanatra sem engedett a feszített tempójú történetvezetésen. A cselekmény előrehaladtával szinte folyamatosan derültek ki a titkok, melyeket az írónő szerelemmel és nem mellesleg drámákkal tarkított, ráadásul a kedvenc városomban. Tehát tökéletes kombináció volt, amit csak tetézett a befejezése.


Kiadó: XXI. Század
Kiadás éve: 2021
Oldalak száma: 416 oldal
Fordította: Alföldi Zsófia

Van ​megállíthatatlan szerelem. Van eltitkolhatatlan titok.

1974: Elena Damiani gazdag családba született, lélegzetelállító szépség, ezért minden ajtó megnyílik előtte, a férfiak a lába előtt hevernek. Huszonhat évesen már a harmadik férjét nyűvi, amikor emberére akad. Ezt a férfit soha nem kaphatja meg – amin se pénz, se szépség nem változtathat.
2017: Francesca Hackett londoni élete elől Rómába szökött, éli a dolce vitát, turistacsoportokat vezet az Örök Városban. Egy szemetesben lopott dizájner retikült talál, és visszajuttatja jogos tulajdonosának, aki a piazza túloldalán lakik – a híres társasági hölgynek, Elena dei Damiani Pignatelli della Mirandolának. A pénztárcának ugyan nyoma veszett, Elena mégis kitörő örömmel fogadja a megkerült retikült, mert ott van benne a levél, amelyet a férje tizenkét évvel azelőtt, a halálos ágyán írt, és amelyet Elena azóta se bontott fel.
Kölcsönösen szimpatikusak egymásnak, ezért megállapodnak, hogy Francesca fog interjúkat készíteni Elenával, hogy kiadhassák Elena memoárját. A nyár folyamán Francesca ámultan hallgatja Elena szenzációs történeteit. A város alatti ősrégi alagútból felhoznak egy felbecsülhetetlen értékű gyémántgyűrűt, amelyről kiderül, szintén Elenáé lehetett. Francesca ekkor rádöbben, mi lehet Elena életének legdrámaibb titka.
„Mesés kaland… hibátlan nyári olvasmány egy pohár Prosecco mellé.” – Bookliterati.com
„Sehová ne menekülj… hacsak ne ebbe a könyvbe!” – Candis
„Függőséget okoz… kiemelten ajánljuk!” – Onmybookshelf blog
„Van itt szenvedély és csillogás a romantika kedvelőinek, de ugyanúgy van humor, intrika, érzelmi hullámzások – fordulatok, és előre nem látható csavarok. Nem is beszélve a sötét, baljós titkokról, amelyek mostanra Karen Swan védjegyévé váltak.” – Lancashire Post
„Tökéletes olvasmány a tengerpartra.” – Daily Express
Karen Swan Sunday Times bestsellerszerző. Korábban divatmagazinnál dolgozott. Tizennyolc könyvet írt, Sussexben él férjével, három gyerekük és két kutyájuk van.

Tags: 2021, 21.század kiadó, 5 csillag, chick lit, karen swan, római kalandok

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

11 − 5 =

0 shares

Archívum

Címkék