JENNIFER LYNN BARNES: Örökösök ​viadala

Azt hiszem rengeteget elmond a könyvről, hogy ez volt az első olvasmányom, mióta megszületett a kisfiam. Nagyon jól választottam, mert egy könnyen követhető, ugyanakkor egy roppant érdekes regény került a kezembe.

A történet egy lányról, Avery-ről, szól, aki egyik napról a másikra hatalmas vagyont örököl egy ismeretlen öregúrtól, Tobias Hawthorne-tól. Viszont a hagyaték megszerzésének van egy feltétele: a lánynak egy évig együtt kell laknia Tobias Hawthorne rokonaival, akik a remélt örökségből csak minimálisan részesedtek. Ami még inkább bonyolítja a helyzetet, hogy a négy rendkívül vonzó fiú unokából, kettő, így vagy úgy,  megnehezíti Avery amúgy sem könnyű életét.
Az elbeszélés előrehaladtával kiderül, hogy az öregember a rejtvények szerelmese volt, mindegyik unokáját a logikus gondolkodásra, képességeik/készségeik fejlesztésére nevelte születésüktől kezdve, így nem meglepő, hogy életének legnagyobb rejtvénye annak a kérdésnek a megválaszolása, hogy miért pont erre az ismeretlen lányra hagyta vagyonát?
A válasz majdnem kiderül a könyv végén, legalábbis főszereplőink ezt gondolják, az utolsó pár oldal viszont hatalmas meglepetéseket tartogat, így tovább gyűrűzik a rejtély, egyre több nyitott kérdéssel.

A szerelmi szál egyelőre csak nagyon halványan a háttérben formálódik, de nagyon remélem, hogy a következő kötetben már elkezd kiteljesedni. Bár már most vannak elképzeléseim az alakulását illetően, ennek ellenére kíváncsian várom, és őszintén szólva én már most letettem a voksom egy fiú mellett.

A fülszöveg elolvasása után úgy gondoltam, hogy majd egy könnyű „Hamupipőkés sztoriban” lesz részem, de ahogy elkezdtem olvasni, egyre jobban magával ragadott a történet, ahogy szinte rejtvényről rejtvényre bontakozott ki a cselekmény, szinte lehetetlen volt letenni a könyvet.
Remélem mihamarabb érkezik a folytatása!


Kiadó: Animus
Kiadás éve: 2021
Oldalak száma: 400 oldal
Fordította: Tóth Tamás Boldizsár

Avery ​pontosan tudja, mi kell a szebb jövőhöz: túlélni a gimit, szerezni egy jó egyetemi ösztöndíjat, aztán irány a nagyvilág. Az élete azonban egyik napról a másikra megváltozik, amikor kiderül, hogy a kőgazdag Tobias Hawthorne ráhagyta a teljes vagyonát. A dologban az a legfurcsább, hogy a lány nem is ismerte az idős férfit, és fogalma sincs, mivel érdemelte ki az ölébe hulló milliárdokat.
Az örökséget viszont csak egy feltétellel kaphatja meg: ha beköltözik a kastélynak beillő, titkos folyosókkal és kódokkal teli Hawthorne-házba. Ez még nem lenne vészes, de ott laknak a hoppon maradt rokonok is, köztük Tobias unokái: négy veszélyesen vonzó, zseniális srác, akik abban a hitben nőttek fel, hogy egy napon milliárdok szállnak rájuk. Az örökség legfőbb várományosa, Grayson pénzéhes szélhámosnak tartja Averyt, és mindent elkövet, hogy elüldözze. Öccse, Jameson nagyapjuk utolsó feladványának tekinti a lányt – fejtörőnek, amit meg kell oldaniuk ahhoz, hogy megértsék, miért hagyta Tobias Hawthorne egy vadidegenre a vagyonát.
Averynek két választása van: vagy elmenekül, és ezzel lemond az örökségről, vagy beszáll a játékba, amelyben az élete a tét.

Tags: 2021, 5 csillag, animus kiadó kft, jennifer lynn barnes, örökösök viadala

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kilenc + tizenöt =

0 shares

Archívum

Címkék