DANIEL COLE: Végjáték (Rongybaba 3.)

Sokáig pihent a polcomon a könyvsorozat első két része, a Rongybaba és a Hóhér, annak ellenére, hogy a család többi könyvmoly tagja nagyon jó véleménnyel volt mindkét regényről. Végül akkor döntöttem el, hogy én is elolvasom a trilógiát, amikor megláttam a befejező kötet, a Végjáték, várható megjelenését. Így olyan történt velem, ami nagyon ritkán: egymás után olvastam egy sorozat részeit.

SPOILER!
A három mű a Rongybabában megismert nyomozói csapat egy konkrét időszakát mutatja be.
A Végjáték első pár oldalán tulajdonképpen megmagyarázza a szerző a Hóhér igencsak váratlan befejezését, valamint azt is a tudomásunkra hozza, hogy történt egy szörnyű tragédia, mely az egész csapatot megdöbbenti és mélységesen elszomorítja. Finlay-t, a nyugalmazott társukat, holtan találják saját házában, egy belülről bezárt szobában. Mindenki öngyilkosságként könyveli el az esetet, kivéve Fawkes nyomozót, aki elkezd vizsgálódni az ügyben. Ahogy a nyomozás kezdetét veszi, a cselekmény is kettéválik. Az egyik szálon Fawkes próbál bizonyítékokat találni az öngyilkosság megcáfolására, a másik szálon Finlay szakmai életének egy szakasza tárul elénk. Az események egymásutániságában elég hamar egyértelművé válik, hogy öngyilkosság avagy gyilkosság történt-e, viszont számomra ami érdekes volt, az a miértek és a hogyan kérdésköre.

Kifejezetten örültem neki, hogy ebben a kötetben ismét Fawkes került a középpontba, mert Emily Baxter főfelügyelőnőt a Hóhér végére már ki nem állhattam. A többi szereplővel semmi gondom nem volt, sőt kifejezetten tetszett ez a stílus és ez a humor, mellyel az író felruházta őket.

Ugyan maga a sztori közel sem volt olyan pörgős, fordulatos, mint a Rongybaba és a Hóhér, ennek ellenére tetszett, hogy az elég beteg gyilkosságok után, melyeket a trilógia első két kötete felsorakoztatott, egy könnyebb történetet kaptunk. Végig rendkívül szórakoztatott, a befejezés pedig abszolút kedvemre való volt.


Kiadó: Libri
Kiadás éve: 2020
Oldalak száma: 436 oldal
Fordította: Illés Róbert

Egy bezárt szoba.
Egy holttest.
Egy sírba vitt titok.
Amikor a nyugalmazott rendőr őrmestert, Finlay Shaw-t holtan találják egy bezárt szobában, mindenki elkönyveli, hogy öngyilkosság történt. A kegyvesztetté vált William „Wolf” Fawkes nyomozó azonban másra gyanakszik.
Korábbi társával, Emily Baxter nyomozóval és Edmunds magánnyomozóval közösen Wolf kutakodni kezd Shaw múltjában. Vajon tényleg olyan feddhetetlen volt, amilyennek hitték? Vagy mégis folt esett a becsületén?
Ám nem mindenki örül Wolf visszatérésének, és ahogy nyomozása során egyre sötétebb titkokra derül fény a rendőrségi korrupcióról, úgy sodorja magát egyre nagyobb veszélybe. Hamarosan már nemcsak a karrierje forog kockán, hanem a hozzá legközelebb állók élete is…

Tags: 2020, 4 csillag, daniel cole, libri könyvkiadó, rongybaba, végjáték

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkilenc − öt =

0 shares

Archívum

Címkék