MASON MURRAY: Visszatérő ​végzet

Kiadó: Mogul Kiadó

Kiadás éve: 2016.

Oldalak száma: 346 oldal

 

„Russel ​Sheldonnak pocsék napja van. Különleges képességei átokként ülnek rajta , ráadásul szakít vele a barátnője, majdnem részese lesz egy balesetnek, holtan találja a kolléganőjét és többször is megpróbálják eltenni láb alól. Nem bízhat senkiben, csak egy vadidegen lányban, akit azelőtt még sosem látott. Bár az események sodrásában lassan már semmiben sem lehet biztos.

Donelly hadnagy ugyanezen a reggelen úgy hiszi, egy rutinszerű nyomozást kell elkezdenie, ám hamar nyilvánvalóvá válik számára, hogy élete legkülönösebb ügyébe csöppent, amelynek megoldásában nem segít a sok éves tapasztalat és egyetlen tudományos módszer sem . Csak akkor érhet el sikert, ha félreteszi a józan eszét és elfogadja, hogy a világot olyan erők mozgatják, melyeknek létéről eddig fogalma sem volt.

A nyomok egy sok évvel ezelőtti fülledt nyári naphoz vezetnek, a Mississippi lápvidékére, amikor Bishop tiszteletes ördögűző szertartása tragikus eredménnyel zárult. A világra pedig rászabadult valami rettenetes, amit mások halála éltet, nem ismer könyörületet, és úgy tűnik, hogy lehetetlen féken tartani.

Megkezdődik a versenyfutás az idővel, percről percre nő a feszültség, és egyre közelebb kerül a pont, amikor már senki és semmi nem állíthatja meg a végzetet…”

Szintén az ÍRÓ-OLVASÓ-BLOGGER nevezetű programon találkoztam a könyv szerzőjével és neki köszönhetem, hogy elolvashattam a művét.

Muszáj megjegyeznem zárójelben, mennyire örülök, hogy elmentem a rendezvényre, mert hihetetlen, hogy mennyi érdekes íróval találkoztam és mostmár azt is elmondhatom, hogy mennyi kivételes alkotást olvashattam az eseménynek köszönhetően.

Ezek közé a kivételes regények közé tartozik a Visszatérő végzet is. A történetet talán a misztikus krimi kategóriába sorolnám, ha mindenképp címkézni szeretnék.

Az események középpontjában Russel Sheldon áll, aki teljesen kimeríti a “rossz napja van” kifejezést. Reggel a barátnője szakít vele, később egy meggyilkolt kolléganőjét találja meg, aztán szinte óránként meg akarják ölni, és még sorolhatnám elég mozgalmas napját. Russelen az sem segít, hogy különleges képességei vannak, amiknek az eltitkolása szemet szúr például a rendőrségnek is, nem túl jó fényben feltüntetve őt. De kisebb gondja is nagyobb ennél: valaki vadászik rá. A gond csak az, hogy neki fogalma sincs az illető kilétéről, viszont ez az alak AZ ellenséget látja benne. Sheldon időközben “véletlenül” találkozik még egy főszereplőnkkel, Laura Perkinssel. Laura életéről sem a normális jelző jut eszünkben, így ők ketten egy nagyon furcsa párost alkotnak. Így hármójuknak ismerhetjük meg igazán a múltját és a jelenét, ami tele van misztikus, fordulatos elemekkel.

Laura és Sheldon menekülését, túlélését segíti Donelly hadnagy, aki egy rejtélyes gyilkos utáni kutatásban ismerkedik meg Russellel. Ahogy Donelly, úgy én is hamar rájöttem, hogy sok minden összefügg a történetben, valamint, hogy megértsem a történéseket, el kell kicsit szakadnom a materiális világtól. Közben viszont azt éreztem, hogy egyre csak szaporodnak a természetfeletti elemek és kicsit kezdtem besokallni tőlük. Végül eljutottam a műben arra a pontra, ahol minden kérdésem magyarázatra lelt, és ekkor döbbentem rá, hogy egy tökéletesen felépített cselekményt olvasok éppen. Már csak a vége hiányzott, ami nem hazudtolta meg a könyv egészét.

Olyan olvasóknak ajánlom ezt a regényt, akik képesek elvonatkoztatni az anyagi világtól, akik nemcsak a kézzel fogható dolgokban hisznek, hanem az elme még fel nem fedezett részeiben, a világunk összetettségében.

Paul Nolan Donelly hadnagynak: – Tudod, Walt, itt a nyitottságról és az elfogadásról van szó. Világéletemben nyitott voltam minden újra, nem szorítottam korlátok közé az elmémet. Elfogadtam sokféle véleményt, meggondoltam szinte minden elméletet, amiről hallottam. Soha senkinél nem akartam okosabb lenni, pláne azért nem, mert vakon hiszek valamiben, aminek az igazságáról meg vagyok győződve. Így aztán képes vagyok elrugaszkodni a valóságnak hitt valamitől, ami körülvesz bennünket.

Köszönöm a könyvet Mason Murray-nek!

MASON MURRAY: Visszatérő ​végzet

9.1

Író

9.0/10

Történet

9.0/10

Karakterek

9.5/10

Kiszámíthatatlanság

9.0/10
Tags: edeskiskonyvkritikak, könyv, könyvkritika, könyvmoly, mason murray, mogul kiadó, olvasás, vélemény, visszatérő végzet

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

11 + tizennyolc =

0 shares

Archívum

Címkék