LISA KLEYPAS: Egy nyáréjszaka titkai (Wallflowers 2.)

Kiadó: Gabo / Talentum

Oldalszám: 392 oldal

Megjelenés: 2016.

 
„A londoni társaság estélyein petrezselymet áruló négy ifjú hölgy szövetkezik egyetlen közös cél érdekében, hogy minden női furfangot és praktikát bevetve férjet találjanak maguknak. Így születik meg a merész férjvadász-terv.

Annabelle Peyton eltökélte, hogy családját megmenti a katasztrófától, ezért úgy dönt, hogy szépségét és eszét használva rávesz egy megfelelő társaságbeli nemes urat, hogy kérje meg a kezét. De a gazdag és hatalmas Simon Hunt, Annabelle legfondorlatosabb – s egyben legkitartóbb – csodálója egyértelművé tette, hogy bár szívesen bevezeti a lányt az ellenállhatatlan gyönyörök világába, feleségül nem hajlandó őt venni. Annabelle elszántan igyekszik visszautasítani a hallatlan javaslatot… ám tehetetlen a csábítás magas fokú művészével szemben.

Barátnői összeesküvést szőnek, hogy egy alkalmasabb úriembert hozzanak olyan helyzetbe, hogy kénytelen legyen megkérni Annabelle kezét, mert Annabelle csak ily módon menekülhet meg Simontól… és saját sóvárgó vágyától. Ám egy nyári éjszakán Annabelle behódol Simon szenvedélyes ölelésének és csábító csókjainak… és rájön, hogy mind közül a szerelem a legveszedelmesebb játék.”

A hatrészes Wallflowers sorozat első része a Nem múló varázs egészen magával ragadott. Mivel hamarosan megjelenik az utolsó kötet is, egyszerűen muszáj volt tovább olvasnom.

Annyira tetszenek a regények, annyira elkápráztatott ez a világ, hogy a hétvégén hirtelen kiolvastam a második, Egy nyáréjszaka titkai, és a harmadik részt is, Ősszel történt.

Ez a bejegyzés az Egy nyáréjszaka titkairól szól.

Az elbeszélés szerint négy kisasszony: Annabelle, Lilian, Evie és Daisy szövetkeznek,  hogy az állandó petrezselyem-árulás helyett, segítik egymás férjhez menetelét. Magukat férjvadászoknak hívva, cselszövéseket találnak ki, miközben jókat nevetnek, és egyre inkább barátságot kötnek.

Az első a sorban, aki a legidősebb és meg kell házasítani, Annabelle. Annabelle igazi úrihölgy, egy baj van vele: a családjának nincs vagyona, így egy nemes sem hajlandó feleségül venni.

A lánynak egy igen egyszerű, ám annál hatásosabb tervet eszelnek ki a barátnői. Ám ő a szíve mélyén egy gazdag, de nem arisztokrata férfit akar: Simon Hunt-ot.

Rendkívül szórakoztató, ahogy a lány küzd önmagával (mert társadalmi osztályon aluli embert kíván, minden egyes porcikájával), ill. küzd Simonnal ( mert minden egyes találkozásukkor megáll az idő, és kézzel tapintható a kettejük közti feszültség) . Egy baj van: a férfi nem kíván megházasodni, csak szeretőnek óhajtja a lányt.

Ez a három tény izgalmasabbnál izgalmasabb helyzeteket szül. Továbbá a műben rengeteg humort, gúnyt, erotikát (csak finoman, a kornak megfelelően 🙂 ) csempész bele az írónő. Annabelle és Simon között játszódó események közben fordulatok és titkok jellemzik a történetét, amik hatalmas félreértésekhez vezetnek. Végül a szerző egy tragédiát iktat be az események folyásába, mely egyértelművé tesz minden cselekedet, minden ki nem mondott szót.

 

Simon Hunt, Annabelle Peytonnak: „…Csak arra gondoltam, talán élvezné, ha egyszer kivételesen nem kellene egész este petrezselymet árulnia, mert ha ez az estély is a szokásos módon zajlik, akkor valószínűleg az én felkérésem lesz az egyetlen, amit kap.”

 

LISA KLEYPAS: Egy nyáréjszaka titkai (Wallflowers 2.)

9.1

Író

9.5/10

Történet

9.0/10

Karakterek

9.0/10

Kiszámíthatatlanság

9.0/10
Tags: egy nyáréjszaka titkai, gabo, könyv, könyvajánló, könyvkritika, könyvmoly, lisa kleypas, vélemény, wallflowers

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

12 + tizenegy =

0 shares

Archívum

Címkék