Jessica Knoll : Szerencse lánya

Kiadó: Libri Könyvkiadó Kft.

Oldalak száma: 430 oldal

Kiadás éve: 2016

 

„2015 legsikeresebb első könyve, mely már 27 országban bestseller! A regényből Reese Witherspoon forgat filmet.

,,Megláttam, milyen oltalmat nyújt a siker, a sikert pedig a mobiltelefonos beszélgetés végén található beosztott megfenyegetése, a nagyvárost terrorizáló drága körömcipő definiálja, az emberek egyszerűen akkor állnak félre az utunkból, ha úgy tűnik, hogy nekünk fontosabb helyekre kell igyekeznünk, mint nekik Úgy döntöttem, hogy csak ezt kell elérnem, és soha többé senki sem bánthat.”

A huszonéves TifAni FaNelli a kiváltságosok életét éli. Egy körülrajongott női magazin megbecsült munkatársa, aki a drága ékszerek és márkás ruhaköltemények mellé még egy sármos és jó pedigréjű vőlegénnyel is rendelkezik. Mindazt elérte, ami másoknak csak álom.

DE A TÖKÉLETESSÉG LÁTSZATA VALÓJÁBAN ÁLCA.

Ani múltja kimondhatatlan titkot rejt. Tizennégy évvel ezelőtt a Bradley középiskolában borzalmas dolog történt vele. Meggyalázták, megalázták, meghurcolták: A kis Ani aznap megsemmisült. Az erős TifAni lépett a helyébe, aki mindent meg akar kapni az élettől
A szerencse forgandó; a bűnösökből is lehet áldozat. A bosszú lehetősége TifAnié; vajon leveszi az álarcot, vagy örökre bezárja magát a múlt börtönébe?

Jessica Knoll vezető szerkesztő volt a Cosmopolitan magazinnál. Jelenleg New Yorkban él férjével, és második regényén dolgozik.”

 

A borítóról azt kell, hogy mondjam, ebben az esetben jobban tetszik az eredeti. Az viszont imponáló, hogy megtartották a színeket a fedőlapon.

22609317 Eredeti borító

 

Mióta elolvastam a könyvet, azóta folyamatosan a történeten gondolkodom. Egy szó jár a fejemben: sokkoló.

Először úgy gondoltam, hogy egyáltalán nem tetszik az elbeszélés, sokat agyaltam rajta, hogy miért nem. Aztán rájöttem: ha így működnek a dolgok manapság, ha így gondolkodnak az emberek egy erőszak kapcsán, hát az iszonyatosan elkeserítő.

Nem hagyott nyugodni a dolog és utánanéztem a helyeknek, a „Gerincvonalnak” (a mű helyszíne), a településnek, ahol az iskola volt, és végül a szerzőnek. És rádöbbentem: ezek a helyek léteznek, tényleg van ilyen iskola, pont azon a helyen, és egy része megtörtént az írónővel!!

Szóval ezek után nagyon nehéz bármit is írni erről a regényről.

Bele a közepébe: teljesen letaglózott, hogy megbecstelenítették a lányt és utána ahogy viselkedett mindenki. Mindent felülírt a gazdagokhoz való tartozás, az „elismerés” , a főszereplő, a kortársai reagálása a történtekre és a szülők viselkedése is…  döbbenten olvastam ezeket a sorokat.

Nem volt elég ez a felfoghatatlan esemény és következményei, a történetben még  egy akkora fordulat következett,hogy egyszerűen nem találok rá szavakat. Ennek hatásaként rengeteg szerencsétlen mozzanat követte egymást a cselekményben.

Eleinte bíráltam a főszereplőt a viselkedéséért, a felszínességéért, de aki ilyeneket átélt, helytállt ezekben a szituációkban, nem csoda, hogy felnőve másképp gondolkodik, mint az átlagember.

Az egész könyv úgy épül fel, hogy  Ani visszaemlékszik a középiskolás életére, gondolataira, miközben éli nagyvilági életét, és mindent elért, amiről úgy gondolta, hogy fontos. Aztán a visszaemlékezés eredményeként egy óriási személyiségváltozáson megy keresztül, és felforgat mindent maga körül.

Így zárta a könyvet az írónő. Én pedig csak azzal zárnám ezt a pár sort, hogy el kell olvasnotok ezt a művet, mert szerintem lehetetlen visszaadni azokat az érzéseket, amiket kivált az olvasóból.

 

Jessica Knoll : Szerencse lánya

9.6

Borító

9.0/10

Író

10.0/10

Történet

10.0/10

Karakterek

9.0/10

Kiszámíthatatlanság

10.0/10
Tags: jessica knoll, könyv, könyvmoly, libri kiadó, olvasás, szerencse lánya, vélemény

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhárom − 6 =

0 shares

Archívum

Címkék