Jön! Jön! Paulo Coelho új könyve

Külföldi „tudósítóm” 🙂 jelenti:

Paulo Coelho új könyve az  „A espiã”. Brazíliában szeptemberben jelenik meg, míg világszerte az év végén találhatjuk meg a könyvesboltok polcain.

A mű Mata Hariról szól. Az író a valós történetet keveri kitalált elemekkel. Így meséli el a világ leghíresebb kémnőjének történetét.

Táncosnői karrierje során Mata Hari rendre kapcsolatba került a francia politikai és gazdasági elit több tagjával is. A német titkosszolgálat felfigyelt kapcsolatrendszerére és H21 fedőnév alatt alkalmazta. A háború kezdetén kifizetetlen számlái és hitelezői elől Hágába menekült, de a kirobbanó háború miatt csak nehezen élt meg. 1917 júliusában perbe fogták. A vád szerint az ő lelkén szárad 50 ezer francia katona élete, akik a Földközi-tengeren elsüllyesztett hajókon vesztették életüket amiatt, mert Mata Hari elárulta a hajók pontos indulását.

A közönségnek 30 évvel ezelőtt nyílt lehetősége először hozzáférni, a holland táncos és ügyvédjének levelezéséhez, amit az ügy tárgyalása alatt váltottak. Végül még 1917-ben kémkedés vádjával kivégezték Franciaországban.


Ebből a történetből kiindulva írta meg a Paulo Coelho ezt a romantikus művet, ami a valóság és a fikció keveréke.

Paulo Coelho szerint Mata Hari egyetlen bűne, hogy egy független, szabad nő volt.

A borítót maga Paulo Coelho tervezte. A szerző azt szeretné, hogy a könyv a világon mindenhol ugyan ezzel a fedőlappal jelenjen meg.

Az „A espia ” az író 19. könyve, amit május másodikán fejezett be Svájcban, genfi otthonában.

 

Forrás: Wikipédia, Jornal O Globo

Tags: a espia, könyv, könyvmoly, mata hari, olvasás, paulo coelho, the spy

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 + egy =

0 shares

Archívum

Címkék