Rebecca Donovan: Mi lenne, ha…

Mi történne, ha kapnál egy második esélyt, hogy megismerkedj valakivel?

Cal Logan döbbenten ismeri fel Nicole Bentley-t egy kávézóban, több ezer mérföld távolságra szülővárosuktól. Egy éve együtt érettségiztek, és azóta senki sem hallott a lányról. Csak éppen ez a lány mégsem Nicole. Külsőre pontosan úgy fest, mint Cal gyerekkori nagy szerelme, de a neve Nyelle Preston, és fogalma sincs, hogy kicsoda Cal. Nyelle személyisége szöges ellentéte Nicole-énak. Calben ellenállhatatlan vonzalom támad a lány iránt, és teljesen belehabarodik. Nyelle azonban rendkívül titokzatosan viselkedik. Cal pedig minél inkább rájön, hogy mit rejteget, annál kevésbé akarja tudni az igazságot. Amikor a múlt titkai a felszínre kerülnek, és összecsapnak a jelennel, egyetlen dolog teljesen világossá válik: semmi sem az, aminek látszik.

 

Nagyon szeretem a szerző Lélegezz! trilógiáját, ezért mindenképpen el akartam olvasni ezt a könyvet.

Az írónő az elején direkt megkér mindenkit, hogy ne lője le a poént egy-egy elemzés kapcsán, úgyhogy meg van kötve a kezem.
Három nézőpontból ismerhetjük meg a történetet, ill. a főszereplők gondolatait, az eseményeket. Cal, Nicole, Richelle elmondása szerint.
Mindennek a kezdete, hogy Cal találkozik egy régi barátjával és szerelmével, Nicole-lal egy kávézóban. Viszont a lány Nyelleként mutatkozik be, fogalma sincs róla ki Cal és teljesen másként viselkedik, mint egykor Nicole.
Eleinte keveset találkoznak, a régi Nicole-nak nyoma sincs. Cal kezdi elfogadni ezt a helyzetet annyira tetszik neki a lány. Viszont megingathatatlan abban a hitében, hogy Nicole= Nyellelel. A kérdés az, hogy mi történhetett vele.

Ez a kérdés tartja fogva végig az olvasót is, hiszen vannak elejtett megjegyzések, visszaemlékezés részletek, de konkrétumok igazából nem.

A találkozásaik gyakoribbá válásával elkezdődik Nyelle változása, a különböző nézőpontok váltogatása ill. történetek gyerekkorukból. Így növi ki a történet magát, így próbáljuk összerakni ezt a puzzle-t.
Úgy érzem a szerző a regényen végigvezetve életünk talán egyik legfontosabb kérdését feszegeti:
Mi lenne ha…?

  • ezt vagy azt másképp csináltam volna
  • megszólítottam volna a folyosón azt a helyes fiút…
  • ha csak lett volna bátorságom kimondani egy-egy szót

Mennyiben változott volna meg az életem…

A végén tényleg elkezdesz töprengeni az életed egyes szakaszain, kimondatlan vallomásain (és talán ez a legfontosabb az egész regényben.) El kell olvasnod ezt a regényt és elgondolkodni az írónő legutolsó mondatán:

„Mert ne felejtsd el: nincsenek véletlenek!”

Kiadó:MAXIM KÖNYVKIADÓ KFT.
Oldalak száma:400
Nyelv:MAGYAR
Kiadás éve:2015

 

Tags: könyv, könyvkritika, könyvmoly, mi lenne ha, olvasás, rebecca donovan

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három − 2 =

0 shares

Archívum

Címkék