LUCY CLARKE: A ​túra

Az  elveszettek óta várok valami hasonló, tökéletes történetet Lucy Clarke-tól, de valahogy mindig van valami, ami miatt csak 4 és fél csillagra tudom értékelni a könyveit. 🙂 Így volt ez A túra című regénynél is.

Lassan, de nagyon érdekfeszítően építkezik az elbeszélés. Négy barátnő túrázni indul Norvégiába, céljuk a Blafjell-hegy meghódítása. Már az útjuk elején figyelmeztetik őket, hogy ezen az ösvényen egy évvel ezelőtt egy nő nyomtalanul eltűnt. Ennek ellenére a négyes egyenesen a titkok sűrűjébe vág. Ahogy a túra során egyre váratlanabb és veszélyesebb események történnek, úgy nő közöttük a feszültség, törnek felszínre a régi sérelmek.

A szerző mélyrehatóan ábrázolja a karakterek belső világát és a köztük lévő konfliktusokat. Fokozatosan növeli a feszültséget, miközben a múlt és a jelen eseményei között váltogat, ezáltal folyamatosan fenntartva az érdeklődésünket. A regény nyomasztó atmoszférája az érzékletes leírásokkal szinte életre keltik a helyszínt, legyen szó a vadon szépségéről vagy a természet zord kihívásairól.

Egészen a csúcspontig egy izgalmas pszichológiai thrillert tartottam a kezemben, amikor is volt egy számomra teljesen logikátlan, zavaros rész, és ez elég sokat rontott az olvasásélményemen. Ennek ellenére A túra egy fordulatos és pszichológiai mélységeket kutató regény, amely kiválóan alkalmas azok számára, akik szeretik a feszültséget és az emberi kapcsolatok bonyolult hálóját feszegető történeteket.

„A hegyek kegyetlenek tudnak lenni. Kíméletlenek. Nem törődnek vele, ki marad ott összetörve és vérben úszva. Nem érdekli őket sem az öröm, sem a könnyek. Ezért veszítik el magukat az emberek odakint. Ott nincs ítélkezés. A vadonban bárki lehetsz.”


Kiadó: XXI. Század
Kiadás éve: 2023
Oldalak száma: 336 oldal
Fordította: Novák Gábor

Ideális kirándulóidő van

Négy barát túrára indul Norvégiába, a gyönyörű erdőségbe. Maguk mögött hagyják átlagos hétköznapjaikat. Köztük és a hegycsúcs között nincs semmi egyéb, csak az érintetlen erdő és a metszően kék ég.

Ez az ideális hely arra, hogy valaki eltűnjön

De az erdőnek van egy sötét oldala: egy éve itt tűnt el egy nő. Azóta a hegységet gyanakvás és megválaszolatlan kérdések övezik.

A baráti társaság útja most éppen a rejtélyek kellős közepébe vezet. És a túraúton várja őket valaki, aki megtenne mindent, hogy a titok ne kerüljön a felszínre – akár meg is akadályozza a barátokat abban, hogy élve kijussanak az erdőből.

Tags: 2023, 21.század kiadó, a túra, lucy clarke, thriller

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × egy =

0 shares

Archívum

Címkék