KEVIN KWAN: Kőgazdag ​barátnő (Kőgazdag ázsiaiak 2.)

Míg a sorozat első regénye, a Kőgazdag ázsiaiak, egyfajta bemutatása volt az ázsiai elitnek, egy-egy ruha, ékszer, vagy akár a csodálatos környezet szemléltetése, addig a Kőgazdag barátnő valamivel nagyobb hangsúlyt fektet a cselekményre. Persze a könyvből azért továbbra sem hiányozhat a gazdagság részletekig menő leírása.

A történet alapvetően ott folytatódik, ahol az első rész véget ért. Kis idő eltelt ugyan, de a szereplőket, mint régi ismerősöket köszöntjük, az új pletykákon, titkokon és ármánykodásokon pedig már meg sem lepődünk.
Rachel és Nick kitartóan keresik a lány édesapját – eredménytelenül –  miközben életük nagy napjára készülnek. Astrid és Kitty Pong magánélete is eseménydúsan alakul. Természetesen megismerjük, hogy egy-egy eseményen hogyan jelentek meg, és a társaság tagjai miként értékelték a ruhájukat vagy az ékszereiket, de, ahogy már az elején is említettem, valamivel nagyobb betekintést nyerhetünk a gondolataikba és az érzéseikbe. Mindeközben már a könyv első pár oldalától alakul a történetben egy új szál, melyben a felbukkanó ismeretlen karakterekről már az elejétől kezdve sejtjük, hogy fontos szereplői lesznek az elbeszélésnek, de csak egy hatalmas fordulat után jövünk rá, hogy mennyire.

Ami számomra nagyon érdekes volt még – és amikor az első részről írtam, nem tértem ki rá -, hogy a regények tele vannak lábjegyzettel, melyekben a szerző plusz információkat oszt meg, nem csak egy-egy márkáról, hanem akár egy gyakori ázsiai kifejezésről, ételről, vagy eseményről.

A Kőgazdag barátnő ugyan kicsivel fordulatosabb, mint a könyvsorozat első része, mégis megmaradt egy könnyű, gyorsan elolvasható regénynek, ami tökéletes azokra az időszakainkra, amikor nem akarunk nagy tanulságot levonni egy történetből, csak egyszerűen kikapcsolódásra vágyunk.


Kiadó: Kossuth Kiadó
Kiadás éve: 2018
Oldalak száma: 432 oldal

Alamak! ​A Kőgazdag ázsiaiak története folytatódik a Kőgazdag barátnő történetében. Néhány év eltelt ugyan, de az események mozgatórugói ugyanazok: pénz, hírnév, pletyka. És persze a hagyományok. Úgy tűnik, a szerelmesek, Nick és Rachel végre révbe érnek és legyőzik a családi ármánykodást, de Eleanor még korántsem fogyott ki az ötletekből, hogyan távolíthatná el az amerikai lányt imádott fia mellől. A tét óriási: ki örökli az igazi nagy vagyont, a Young család ősi birtokát, a varázslatos Tyersall Parkot, amely minden hatalom és gazdagság szimbóluma? Megengedi-e a család, hogy a nagymama Rachel miatt kizárja kedvenc unokáját a végrendeletéből? Meginog-e Nick a nyomás alatt, és ismét sikerül-e eltávolítani egymástól a két fiatalt? Vagy talán Rachel múltjából bukkan fel újra valaki, aki épp kapóra jön az ellendrukkereknek? Korábbi ismerőseink, Astrid Teo, Kitty Pong és Araminta Khoo házassága is érdekesen alakul.

És mindeközben csillognak a gyémántok, száguldanak a sportkocsik és megállíthatatlanul röpködnek a milliók…

Tags: 2018, 4 csillag, kevin kwan, kőgazdag ázsiaiak, kőgazdag barátnő, kossuth kiadó zrt, regény

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

8 − 7 =

0 shares

Archívum

Címkék