HELEN HOANG: A ​szerelem egyenlete

Szeretem az olyan könyveket, melyeknek témája még ha kicsit is, de eltér a megszokottól. Ilyen volt A szerelem egyenlete című regény is.

A történet egy Asperger-szindrómás (az autizmus spektrumzavarok közé tartozó pszichiátriai kórkép1 ) nőről, Stelláról, szól, akinek mindene a munkája, a „kapcsolatai” viszont mind kudarcot vallottak. A lány nem bírja az érintést, az intim közelséget, és egy csók közben is teljesen ledermed. Gyakorlat teszi a mestert alapon, felbérel egy escortfiút, Michael Phant, aki segítségére lehet az intimitás gyakorlásában, a férfiak boldoggá tételének elsajátításában. Viszont kettejük kapcsolatában megjelennek az érzelmek, melyek egyre bonyolultabbá tesznek mindent.

Nagyon tetszett a könyv elején, hogy az írónő a mindennapi szituációkon keresztül mutatta be Stella betegségét. Érdekes, ugyanakkor szomorú is volt olvasni, mennyire nehéz a lánynak nemcsak a meghittség, hanem a társas érintkezés, vagy egy egyszerű beszélgetés is. Azáltal, hogy mindezt a gondolatain és a testbeszédén keresztül ismertük meg, mégjobban átéreztük, beleéltük magunkat a helyzetébe.
Viszont egy idő után a szokatlan elbeszélés átalakult egy olyan romantikus regénnyé, ahol a két szerelmes folyamatosan félreérti egymást vagy egy-egy helyzetet. Ezen a ponton kicsit úgy éreztem, hogy míg Stella magatartását abszolút megértem, addig Michael viselkedése egyre inkább unszimpatikussá válik. A fiú karaktere rontott ugyan a könyvről alkotott véleményemen, mégis úgy gondolom, hogy egy könnyen olvasható, érzelmekkel teli történetet találtam a mű lapjain.

Ajánlom minden romantikát szerető embernek, egész biztosan élvezni fogják!

„– A nők csak annak a férfinak vesznek alsóneműt, akit szeretnek. Ez közgazdaságtan. Adatok is alátámasztják ezt az állítást.”

1 Forrás: Wikipédia


Kiadó: Álomgyár Kiadó
Kiadás éve: 2018
Oldalak száma: 416 oldal
Fordította: Goitein Veronika

Fülszöveg:

„Egy ​meglepően bájos és szenvedélyes románc.” – Nalini Singh, New York Times bestsellerszerző

„Egy utánozhatatlan szerelmi történet.” – Penelope Douglas, New York Times bestsellerszerző

Stella Lane szerint a világot a matematika tartja össze. A munkahelyén algoritmusokat készít, melyekkel előre láthatóak a fogyasztói tendenciák. Jóval többet keres, mint amennyit el tud költeni, és jóval kevesebb tapasztalata van a férfiakkal, mint egy átlagos harmincéves nőnek.
Stella ráadásul Asperger-szindrómával él, és a nyelves csókról az jut eszébe, ahogy az apró halak a cápák fogait tisztogatják.
Arra a következtetésre jut tehát, hogy gyakorlásra van szüksége. Mégpedig egy profival. Ezért felbéreli Michael Phant, az eszkortfiút. A félig vietnami, félig svéd, lenyűgözően jóképű Michael nem engedheti meg magának, hogy visszautasítsa Stella ajánlatát, ezért beleegyezik, hogy segít tartani az ütemtervet, az előjátéktól egészen a Káma Szútra bonyolultabb lapjaiig…
Stella hamarosan már kifejezetten vágyik Michael csókjaira, és az érzések egész kavalkádja,
melyet a férfi ébreszt benne. Tárgyilagos kapcsolatuk kis idő elteltével egészen meghitté válik, és előkerül a képlet, mely meggyőzi Stellát, hogy a szerelem bizony nagyon is logikus…

Helen Hoang első regénye, melyet saját Asperger-szindrómája ihletett, szívmelengető, üde románc, mely minden kétséget kizáróan bebizonyítja, hogy nincs a világon az az adatmennyiség, amelyből megjósolható, mi fogja megdobogtatni az emberi szívet.

Tags: 2018, 4 csillag, a szerelem egyenlete, álomgyár kiadó, erotikus, helen hoang, romantikus

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × 4 =

0 shares

Archívum

Címkék