Zoe Sugg: Girl online – Zoella első regénye

A 25 éves Zoe az Y generáció nemzetközi sztárja, aki Zoella néven pár éve indított divat- és sminktanácsadási csatornát a YouTube-on. Korosztályából sok lány őt tekinti legbizalmasabb barátnőjének, akivel fiúkról, családról, suliról és divatról, szerelemről és félelmekről is őszintén lehet beszélni. A Girl Online megdöntötte a megjelenés hetében legjobban fogyó könyv eddig világrekordját, 35 országban vehetik kézbe a rajongók.
Pár megdöbbentő adat Zoelláról:
3 millió Twitter követő, 3.5 millió Instagram követő, 7 millió YouTube feliratkozó, 2 millió Facebook like.

A brit kisvárosban élő Penny Porter úgy akarja legyőzni szorongásos rohamait, hogy blogot indít, és ismeretlenekkel osztja meg érzéseit, gondolatait. GirlOnline álnéven bele is vág, de egy szerencsétlen baleset elrettenti a folytatástól.
Penny és családja a karácsonyt New Yorkban tölti, ahol a lány megismerkedik (és fülig beleszeret) egy izgalmas és sármos zenész srácba. Pár nap alatt megfordul velük a világ, Noah a legjobb dolog, ami Pennyvel történhet, és a lány azonnal világgá is kürtöli újdonsült boldogságát a blogon csak azt nem sejti, hogy ezzel lavinát indít el, és nemsokára több ellensége lesz, mint ahány barátja
Vajon megbízhatsz a legjobb barátodban, ha a szerelem a tét? És a szerelmedben, ha a boldogság?”

 

 

A borító: szinte teljesen megegyezik az eredetivel és úgy gondolom, hogy egy bloggerhez tökéletesen illik. Szóval nekem tetszik.

Ami miatt megvettem a könyvet, azok a számok voltak. Kíváncsi voltam mit tud ez a lány, hogy ennyi ember követi. Aztán megnéztem a blogját (https://www.zoella.co.uk/) és a vlogját (https://www.youtube.com/user/MoreZoella ). Hát nagyon komoly. Azt hittem elsőre, hogy egy nagyképű celeb lány, de hatalmasat tévedtem (ugye ne ítéljünk fényképek és pletykalapok alapján 🙂 )

 

A könyv főszereplője, Penny. A lány eléggé szerencsétlen, soha nem úgy jönnek össze a dolgai, ahogy szeretné, kicsit sajnálnivaló, amúgy szerethető karakter. Úgy gondolom a főhőst kárpótolja ezért a családja, és a legjobb barátja, Elliott (legjobb fej a könyvben 🙂 ) .

Egy igazán összetartó családdal ismerkedhetünk meg, mindenki szimpatikus személyiség.

A lánynak egyre többször vannak pánikrohamai, amiket nagyon jól leír a szerző: a rohamok tüneteit ill.később a leküzdésükre az esetleges megoldásokat. Penny, problémái miatt indít egy blogot, ahol névtelenül, arctalanul megosztja, kiírja magából az érzéseit, ami sokat segít neki azok feldolgozásában.

Egy váratlan folytán a család New Yorkban tölti a karácsonyt, ahol Penny találkozik a minden lány álmával, Noah-val. A fiúban benne van a vagányság, ugyanakkor kedves, megértő, romantikus… tökéletes.

A New York-i vakációnál a lány nem is akarhatna szebbet, ám hazaérvén beüt a krach. Penny elkövetett egy hibát, amit az internet népe nem könnyen bocsájt meg és aki eddig „hűséges követő, barát” volt, az most hirtelen ellenséggé válik, sárba tipor, teljesen lehúz és kikészít.  A szerző nagyon jól bemutatja, hogy a média, az online világ mennyire befolyásolja az embereket, akik képesek bármit elhinni, mindenféle utánajárás, tájékozódás nélkül.

A könyv végét nem árulnám el, mindenesetre szerintem egy nagyon jó könyv az első szerelemről és az online világról. A szerző mindenki álmát megvalósította: kedves, jó fej család, vicces, hűséges legjobb barát, New York karácsonykor és szilveszterkor, egy tökéletes fiú, romantika, első szerelem a legjobb fajtából 🙂 , és Waldorf Astoria 🙂 .

 

Kiadó:Libri Könyvkiadó Kft.

Oldalak száma:380

Nyelv:MAGYAR

Kiadás éve:2016

 

Zoe Sugg: Girl online - Zoella első regénye

9

Borító

8.5/10

Író

9.5/10

Történet

9.0/10

Karakterek

10.0/10

Kiszámíthatatlanság

8.0/10
Tags: girl online, könyv, könyvkritika, könyvmoly, libri könyvkiadó, olvasás, zoe sugg, zoella

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

nyolc + tizennyolc =

0 shares

Archívum

Címkék