LISA JEWELL: A ​föld nyelte el

Lisa Jewell thrillereiben mindig van valami baljós, sötét hangulat. Megvan az írónőnek az a képessége, hogy egyszerűen tudod, hogy ha tőle olvasol, az thriller lesz a javából. Nem fogsz vele „mellélőni”.

Az elbeszélés elején a múlt és a jelen között ugrálunk. A múlt a kamaszkorú Ellie mindennapjaiba nyújt betekintést, folyamatosan előrevetítve tragédiáját.
A jelen Laurel Mack életét mutatja be, akinek tíz évvel ezelőtt eltűnt a lánya, Ellie. A nő teljesen a múltban ragadt, házassága tönkrement, másik két gyereke elhidegült tőle. Most, ennyi év után megtalálják Ellie  maradványait, így végre el tudja temetni a lányát és tovább tud lépni.
Hamarosan megismerkedik Floyddal, akivel minden tökéletes, a kapcsolatuk pedig rohamléptekben halad előre. Rövid idő után a férfi be is mutatja Poppynak, a kislányának. Laurelt szinte sokként éri, hogy Poppy kiköpött mása Ellie-nek, de a nő az ezzel kapcsolatos rossz érzését próbálja elhessegetni. Viszont nekünk, olvasónknak ekkorra már teljesen beindulnak az agytekervényeink és azon kívül, hogy próbálunk rájönni mi történt Ellie-vel, ezt az új információt is igyekszünk beilleszteni a puzzle-be. A kirakós darabkái pedig fokozatosan, a múlt és a jelen történetszálának összeérésével a helyére kerülnek.

A fenti lakók és Az éjjel, amikor eltűnt című könyvekhez hasonlóan a cselekmény mindvégig pörgős és fordulatos. Minden részlet szorosan kapcsolódik az elbeszélés hangulatához vagy a történet alakulásához, nincsenek a regényben “üres járatok”, felesleges párbeszédek, leírások. Számomra pont ezekre van szükség – a baljós, hátborzongató hangulat mellett- egy nagyon jó thrillerhez.

„Az olyan ember, aki nem tud szeretni, de kétségbeesve vágyik arra, hogy szeressék, nagyon veszélyes.”


Kiadó: XXI. Század
Kiadás éve: 2023
Oldalak száma: 304 oldal
Fordította: Katona Ágnes

„Csontig hatoló feszültség.” (People)
„Tökéletes kikapcsolódás.” (Bustle)

Ellie Mack egyszerűen tökéletes volt. Tizenöt éves, a legkisebb a három testvér közül. Szerették a szülei, a barátai, a tanárai, a pasijával álompárt alkottak. Már csak néhány nap volt hátra, hogy kezdődjön az idilli, vizsgák utáni nyári szünidő. Előtte állt az élet.
Amikor a föld nyelte el.
Tíz év telt el, Ellie édesanyjának, Laurel Macknek időközben tönkrement a házassága. Most egy kávézóban megismerkedik egy férfival, aki váratlanul vonzónak bizonyul. Laurel meglepetten érzi, hogy a flört kezd komolyra fordulni: máris ott tartanak, hogy a férfi, Floyd bemutatja a lányainak. És Laurel lélegzete elakad – mert Floyd legkisebb lánya szakasztott úgy néz ki, mint Ellie.
Hogyan lehetséges mindez? Egyáltalán hova tűnt Ellie? Laurelben újra feltolulnak a nagy nehezen szőnyeg alá söpört kérdések.

Tags: 2023, 21.század kiadó, 4 csillag, a föld nyelte el, lisa jewell, thriller

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

6 − hat =

0 shares

Archívum

Címkék