Cecelia Ahern: Az üveggolyók titka

Az Athenaeum Kiadó jóvoltából lehetőségem nyílt hamarabb elolvasni Cecelia Ahern legújabb könyvét. Az írónőt a kedvenceim közé sorolom, így nagy érdeklődéssel vártam, mit találok majd a regény hasábjain.

A történet Sabrina Boggsról szól, aki véletlenül megtalálja emlékezetkiesésben szenvedő édesapja üveggolyó-gyűjteményét. A kollekció legértékesebb darabjai hiányoznak, így a főszereplő úgy dönt, hogy egy napra kilép a megszokott rutinjából, egyhangú életéből és felkutatja a golyóbisokat.

Útja során egyre meglepőbb tényekkel találja szembe magát, egyre több titokkal szembesül apja életével kapcsolatban. Miközben édesapja történetét kutatja saját magával is szembenéz: mi hiányzik az életéből, min kell változtatnia, hogy újra boldog lehessen.

Miután elolvastam a fülszöveget, naívan arra gondoltam, hogy ez egy igazán aranyos kis történet lesz, egy apa-lánya kapcsolatról. Aztán ahogy egyre jobban elmélyedtem az elbeszélésbe, rájöttem, hogy ez a mű rengeteg kérdést vetett fel akár az én életemmel, kapcsolataimmal is.

Először is: Miért kell az embernek megjátszania magát, valótlant állítani, csak azért, hogy mások elfogadják? Miért kell saját magát megtagadnia, a gyökereit, az életének fontos részeit, hogy más embereknek szimpatikus legyen?

Másodszor: Minek kell történnie, hogy igazán megismerj egy hozzád közel álló embert? És mi van akkor ha már késő és te egyáltalán nem tudtál róla semmit? Vagy lehet, hogy nem mindig zárul happy enddel egy titok megismerése? Lehet jobb nem is tudni róla? Nem tudom…

Tags: athenaeum kiadó, az üveggolyók titka, cecelia ahern, chick lit

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × 5 =

0 shares

Archívum

Címkék