Penelope Douglas: Szívatás – Bully (Fall Away 1.)

„A nevem Tate. Valamikor ő is így hívott. Most viszont szóba sem áll velem. De békén sem hagy.

Régen a legjobb barátom volt. Aztán egyszer csak ellenem fordult. Mindennap megkeserítette az életemet. Elérte, hogy megalázzanak, kirekesszenek, pletykáljanak rólam. A szívatásai egyre kegyetlenebbé váltak, szinte belebetegedtem abba, hogy folyamatosan meneküljek előle. Még Franciaországba is elmentem egy évre csak azért, hogy elkerüljem.

De mostanra elegem lett a rejtőzködésből. Talán ő nem változott meg, de én igen. Itt az ideje, hogy felvegyem vele a harcot, és visszavágjak neki.

Többé nem hagyom, hogy terrorizáljon.

Harc, titkok, múlt és jelen. De mit hoz a jövő? Hova vezet Tate és Jared szenvedélyes kötéltánca? Minderre választ ad a sorozat első kötete.”

 

A borító abszolút figyelemfelkeltő, később megértettem a fa üzenetét is, de csupa nagy betűvel a SZÍVATÁS…jól ki van találva. Az eredeti borító nekem nem tetszik ennyire. Teljesen másra utal, olyan mintha egy szimpla szerelmi történettel állnánk szembe, én ennél többnek éreztem a könyvet.

20803953 Az eredeti borító (forrás:www.goodreads.com)

Az alaptörténet Jared és Tate barátsága ill.az, ami megmaradt belőle és át nem fordult részben félelemmé, részben gyűlöletté. Ugyanis Jared egyik napról a másikra évek óta rettegésben tartja a lányt.

Tate szemszögéből ismerhetjük meg a sztorit, ami azért érdekes, mert a szerző nagyon jól leírja a félelmeit, a napi szintű megaláztatásait, szenvedéseit.

A regény nagyon jól ábrázolja, hogy mennyit számít egy-két ember véleménye, jelen esetben Jaredé, egy közösségen belül. Az emberek tartanak az olyan társaiktól, akik ilyen cselekedetekre, gonoszságokra, hazugságokra képesek. Úgy vannak vele, hogy inkább együtt nevetnek a csoporttal, csak ne őket pécézzék ki.

Szóval így telnek a lány iskolában töltött percei, amíg el nem utazik Franciaországba, és magabiztosan, önbizalommal telve (legalábbis a felszínen) vissza nem tér. A visszatérés magával hoz egy új Tate-t, aki „felveszi a harcot” és nem hagyja, hogy teljesen tönkretegyék. Ez az újfajta magatartás vezet el odáig, hogy számon kéri gyerekkori barátjának viselkedését.

Innentől kezdve megváltozik a regény alaphangulata és már nem a lelki terroron van a hangsúly.

Tudom, hogy a szerelem fontos tényező ebben a könyvben, de nagyon szeretném, ha Jared romantikus szavai mellett elgondolkodnának a könyv olvasói, hogy egy ilyen jellegű megfélemlítés milyen hatással van a későbbiekben az adott személyre nézve (ez is nagyon jól megjelenik a könyvben), hogy tud kialakítani kapcsolatokat, barátságokat. Mennyivel másképp néz az emberekre, mennyire nehéz bíznia.

Ahogy írtam ezt a véleményt, eszembe jutottak Tate gondolatai. Rájöttem, hogy tökéletes ez a könyv, a leírások, a tehetetlenség, ahogy a folyamatos reszkírozások hatására vagy olyanná, válik valaki, mint a terrorizálója, vagy egy érzelmi ronccsá. Ugyanakkor ott a történet másik fele is, Jared szemszöge (Nélküled c.könyv), amit el kell olvasni, hogy egy egész történetet kapjunk, a miértjeivel együtt.

 

Kiadó: Wow Kiadó

Kiadás éve: 2015.

Oldalak száma: 344 oldal

Penelope Douglas: Szívatás - Bully (Fall Away 1.)

8.9

Író

9.5/10

Sztori

9.5/10

Nyelvezet

9.0/10

Kiszámíthatatlanság

7.5/10
Tags: bully, fall away, könyv, könyvkritika, könyvmoly, olvasás, penelope douglas, szívatás, wow kiadó

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × kettő =

0 shares

Archívum

Címkék