• Libri Könyvkiadó

2017 tavaszán angolul, és számos egyéb nyelven is olvasható lesz a Bandi (Szentjánosbogár) álnéven író észak-koreai szerző novelláskötete, A vád. A csaknem két évtizedig készülő kötet hét novellát tartalmaz, melyek a 90-es években, Kim Ir Szen halála körül játszódnak. A már Nobel-díjra is jelölt könyv szerzőjének stílusát Csehovéhoz, Szolzsenyicinéhez, Gogoléhoz és Bulgakovéhoz hasonlítják. A könyv Dél-Koreában 2014 májusában jelent meg, rádiójátékot is csináltak belőle. UPDATE: Magyarországon a könyv kiadásának jogát az elsők között szerezte meg a Libri Kiadó, így 2017 tavaszán már olvasható lesz Bandi novelláskötete.

márc.28. (hétfő) 15:00

ápr.30.(szombat) 18:30

Forrás és további információ: http://natgeotv.com/hu/malala/tartalom

  • Március 15-i ünnep alkalmából csak ezen a napon látható a Petőfi Irodalmi Múzeum gyűjteményében megtalálható Petőfi-versek egyik ritka példánya A vén zászlótartó című ikonikus költemény kézirata.”

Forrás: http://cultura.hu/aktualis/setalj-petofi-nyomaban/

  • “Első alkalommal vetik alá radarvizsgálatnak William Shakespeare sírját, nem törődve a drámaíró végső nyughelyének megbolygatóit fenyegető átokkal – írja a Telegraph internetes kiadásában.”

Forrás: http://www.origo.hu/tudomany/tortenelem/20160307-shakespeare-sir-regeszet-archeologia-radar.html

 

Hírek!

0

Író

0.0/10

Sztori

0.0/10

Nyelvezet

0.0/10

Kiszámíthatatlanság

0.0/10
Címkék: , , , , , , , , , , , , , ,

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

6 + tíz =

0 shares

Archívum

Címkék