• Libri Könyvkiadó

2017 tavaszán angolul, és számos egyéb nyelven is olvasható lesz a Bandi (Szentjánosbogár) álnéven író észak-koreai szerző novelláskötete, A vád. A csaknem két évtizedig készülő kötet hét novellát tartalmaz, melyek a 90-es években, Kim Ir Szen halála körül játszódnak. A már Nobel-díjra is jelölt könyv szerzőjének stílusát Csehovéhoz, Szolzsenyicinéhez, Gogoléhoz és Bulgakovéhoz hasonlítják. A könyv Dél-Koreában 2014 májusában jelent meg, rádiójátékot is csináltak belőle. UPDATE: Magyarországon a könyv kiadásának jogát az elsők között szerezte meg a Libri Kiadó, így 2017 tavaszán már olvasható lesz Bandi novelláskötete.

márc.28. (hétfő) 15:00

ápr.30.(szombat) 18:30

Forrás és további információ: http://natgeotv.com/hu/malala/tartalom

 • Március 15-i ünnep alkalmából csak ezen a napon látható a Petőfi Irodalmi Múzeum gyűjteményében megtalálható Petőfi-versek egyik ritka példánya A vén zászlótartó című ikonikus költemény kézirata.”

Forrás: http://cultura.hu/aktualis/setalj-petofi-nyomaban/

 • “Első alkalommal vetik alá radarvizsgálatnak William Shakespeare sírját, nem törődve a drámaíró végső nyughelyének megbolygatóit fenyegető átokkal – írja a Telegraph internetes kiadásában.”

Forrás: http://www.origo.hu/tudomany/tortenelem/20160307-shakespeare-sir-regeszet-archeologia-radar.html

 

Hírek!

Hírek!
0

Író

0/10

  Sztori

  0/10

   Nyelvezet

   0/10

    Kiszámíthatatlanság

    0/10
     Címke: , , , , , , , , , , , , , ,
     előző bejegyzés következő bejegyzés

     Vélemény, hozzászólás?

     Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

     13 − 5 =

     0 shares