Tóth Vivien: Az árvák

Drogok, alkohol, alvilági bizniszek – ezek mindennapi dolgok a három jó barát számára. Szofi, Bence és Artúr az elit krémjében nőttek fel, ezért a világ számukra egy nagy játszótér, amiben ők uralkodnak.

Mielőtt azt hinnéd, hogy ez megint egy átlagos könyv, amiben szépen elmesélik a tinédzserkor szenvedéseit, egy kicsit lapozz tovább! Cenzúrázatlanul tárul eléd, hogy milyen is az, amikor függő az ember vagy egyszerűen depressziós. Figyelmeztetlek! Csak saját felelősségre olvass bele a könyvembe! Mert ha egyszer részesévé válsz az életüknek, akkor soha többet nem engednek el. Én szóltam előre!

 

Először is ez egy különleges írás lesz. Az első ilyen az életemben.

Ugyanis úgy szereztem tudomást erről a könyvről, hogy megkeresett az írónő, hogy olvassam el és véleményezzem az írását.

Megtisztelve érzem magam és köszönetemet szeretném kifejezni a szerzőnek.

Eltekintve ezektől a tényektől próbáltam leírni a meglátásaimat.

A legelső gondolatom az volt, amikor kezembe vettem a könyvet, hogy a borítója nem tetszik. Hogyha meglátnám egy könyvesboltban, nem keltené fel a figyelmemet és nem venném meg. De amikor ezen túljutottam, akkor a fülszöveg nem vert át, nem volt félrevezető, mint pl.annyi bestsellerben.

Azt hittem olyan Gossip Girl-A pletykafészek feeling lesz, annak is örültem volna 🙂 , de szerencsére több volt a történetben.

Igazából a mű főszereplői csak a történet elején „királyok”, utána kezdenek lelkileg és testileg is szétesni. És a szétesés folyamata volt számomra érdekes. A függőség, a drogok, hányféleképpen, milyen módokon tudják tönkretenni az emberek életet. Az emberi kapcsolatokat mennyire szétzilálják a szerek, hogy tud egy ember kiüresedni, minden érzést kiölni magából, stb. (Tetszik, hogy az író utánanézett ezeknek a dolgoknak, hiszen ezek adják az alappilléreket, ezáltal hitelessé téve a regényt.) Így süllyed le a társaság egy alapszintre 🙂 , amikor pedig már nincs lejjebb egy váratlan fordulat történik és ennek hatására mindenkinek más lesz a viszonya a „cuccokhoz” (hiányoltam Szofi leszokással való küzdelmét), az élethez. Ebből a megváltozott helyzetből próbálják mindhárman kihozni azt, ami szerintük a legjobb.

Összefoglalva a könyv nagyrészt olvastatta magát, bár volt egy-két olyan rész, amibe belekeveredtem. A romantikus, szerelmes szál valahogy nem hagyott bennem mély nyomot, nem éreztem át azt a mindent elsöprő hatalmas szerelmet… Viszont jól megfogta a szerző a drogok, függőségek témáját. Mindenképp ajánlanám ezt a könyvet azoknak, akik drogoznak vagy akármilyen függőségben szenvednek (lásd gyógyszerfüggő volt Bence), ugyanis úgy gondolom, hogy az írónő hűen ábrázolta ezeknek az embereknek a mindennapjait, érzéseit, gondolatait.

 

Főbb szereplők:

Bence: élsportoló, kicsit olyan jószívű butuska fiúnak tűnt nekem.

Szofi: abszolút nem volt szimpatikus sem a karakter, sem a cselekedetei.

Artúr: szerintem valahogy Ő volt a főszereplő, a többiek simán elbújhattak mellette, bonyolult, kidolgozott karakter volt, ilyennek képzelem el azt az embert, akire alapozva készült ez a könyv.

Kiadó: Underground

Kiadás éve: 2015

Oldalak száma: 232 oldal

http://moly.hu/konyvek/toth-vivien-az-arvak

Tóth Vivien: Az árvák

7.5

Író

7.0/10

Sztori

8.0/10

Nyelvezet

7.5/10

Kiszámíthatatlanság

7.5/10
Tags: az árvák, könyv, könyvkritika, könyvmoly, olvasás, tóth vivien

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

17 − tizennégy =

0 shares

Archívum

Címkék