Clélie Avit : Je suis la – Itt vagyok

„Elsa nem érez hideget, szomjúságot, éhséget. Egy hegymászó baleset után kómába zuhanva, hónapok óta érzéketlenül fekszik egy kórházi ágyon. Illetve nem teljesen érzéketlenül.

Hall.

Csak ezt senki sem tudja.

Thibault az édesanyját kíséri be a kórházba az öccséhez,

ő viszont nem hajlandó bemenni hozzá. Neheztel rá a halálos balesete miatt, amit okozott. A kórházban bolyongva véletlenül Elsa szobájába téved. Ahová ettől kezdve rendszeresen visszatér…”

 
Nagyon örülök neki, hogy egyre több az olyan könyv, ami a „tabu témákat” feszegeti, amiről senki sem beszél szívesen.

Az olyan kérdések, amik elgondolkodtatják az embert. Ebben a regényben kettő ilyen kérdéskör is volt, az egyikre nem fektetett akkora hangsúlyt a szerző, de Thibault öccsének a gondolatait is szívesen elolvastam volna. Ennek a témakörnek csak a felszíne lett kicsit megkapargatva, vagy Thibault gondolatai miatt („…-Arra célzol, hogy azt szeretnéd, ha inkább a lány ébredt volna fel, és az öcséd lenne kómában? – Pontosan…) lett csak ennyire felépítve az öccse személyisége , vagy hogy a fókusz teljes egészében Elsán legyen, vagy mindkettő.

Nagyon tetszett az emberi akarat nyomatékosítása , mennyi mindenre képes egy ember a puszta akaratából, ha van, ami motiválja, még inkább.

Tulajdonképpen az motoszkál a fejemben, miután adtam egy kis időt a könyvnek, hogy leülepedjen, hogy zseniálisan kidolgozott regényt olvastam el.

Minden a helyén volt, ha a kis elejtett apróságokra gondolok egy-egy párbeszédben…Minden szál el lett varrva…

Pedig először a könyvvel kapcsolatban csak arra gondoltam végig, hogy oldja meg az írónő, hogy ők ketten közel kerüljenek egymáshoz. Megoldotta. Persze nem is ez volt a lényeg, annyi mondanivalója volt a könyvnek, hogy még most is megállok és gondolkozom….

Azt hiszem 200 oldal nem sok, azért a könyvélményért, amit az olvasása után kap az ember. DE minden részletre figyeljen, mert úgy alakul ki ez a sztori. És utána mindenki elmerülhet a gondolataiban… 🙂

 

Főbb szereplők:

Elsa: tele volt energiával a balesete előtt, boldog, kiegyensúlyozott karakter volt, a baleset után csodálatos, amit véghezvitt.

Thibault: elég szétszórt személyiség, ugyanakkor felelősségteljes,  nem nagyon törődik ilyenekkel, mint illem, vicces

 

Kiadó:KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ KFT.

Oldalak száma:208

Nyelv:MAGYAR

Kiadás éve:2015

 

http://moly.hu/konyvek/clelie-avit-je-suis-la-itt-vagyok

Clélie Avit: Itt vagyok

10

Író

10.0/10

Sztori

10.0/10

Nyelvezet

10.0/10

Kiszámíthatatlanság

10.0/10
Tags: clélie avit, itt vagyok, könyv, könyvkritika, könyvmoly, könyvmolyképző kiadó, olvasás

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 + 8 =

0 shares

Archívum

Címkék