Debbie Macomber: A fagyöngy alatt

Karácsonykor bármi megtörténhet.

Addie Folsom egykor nagy álmokat szövögetve vette nyakába a világot. A lány az érettségi vizsga előtt otthagyta az iskolát, sőt a szülői házat is, hogy a maga útját járja. Immár felnőttként, édesapja halála után hazatér, hogy az anyjával töltse az ünnepeket. Ám valósággal földbe gyökerezik a lába, amikor megtudja, hogy az asszony egészen mást tervezett: a legjobb barátnőjével, Julie-val kéthetes floridai hajóutazásra indulna. Úgy tűnik azonban, egy baleset keresztülhúzza a számításaikat. Julie fia, Erich, akit Addie a háta közepére kíván, balesetet szenved. Mivel a lány tudja, az édesanyjának mekkora szüksége van erre az útra, kénytelen-kelletlen felajánlja, hogy gondját viseli a férfinak a távollétükben. Erich azonban mogorvább, mint valaha, sőt az ünnepeket is utálja. Vajon némi égi segítség elegendő lesz ahhoz, hogy a karácsonyi csoda ezúttal se maradjon el?

Debbie Macomber (Angyali segítség, Csillagos éj) ízig-vérig karácsonyi regényében két fiatal megható és sokszor megmosolyogtató történetét követhetjük nyomon a nehéz kezdettől a fagyöngy alatti beteljesülésig.
Hát megfogott ez a könyv, nem tudom, hogy mit írjak róla. Karácsony közeledtével gondoltam, majd meghozza a kedvem az ünnepekre. Fogalmam sincs milyen érzéseket hozott ki belőlem…olyan nyugodt, békés, nem történik nagy fordulat. Lehet ezért is jó ez idő tájt elolvasni…
Két szálon fut a történet.
Az egyik szál a ránk vigyázó angyalokról szól, akik emberi testben igyekeznek a „megfelelő” útra terelni minket, miközben megtapasztalják az emberi test korlátait (pl.érzéseket) Ezen kívül itt a Földön akaratlanul is külön életük alakul ki.
De az pl. nem derül ki, honnan tudják védenceikről, hogy éppen hogy cselekednek. Nincsen erre vonatkozólag semmi információ. Csak tudják és kész.

A másik szál egy gyerekkorba visszanyúló, felnőttként kiteljesedő szerelmi sztori. Addie „Isteni sugallatra” elvállalja a balesetet szenvedett Erich ápolását. Addie és Erich szerelmének alakulásában semmi bonyodalom nincs. Csak eleinte nem kedvelik egymást 🙂 Nincsenek nagy összetűzések közöttük, szenvedélyes kitörések, az elején szimplán mogorván viselkednek egymással. Persze ez is megoldódik és egyre közelebb kerülnek egymáshoz.

Először nem igazán értettem, hogy jönnek az angyalok a történethez, lehet, hogy most már kezdem kicsit kapisgálni a szerző üzenetét. Azt hiszem az írónő valahol megkérdőjelezi ezzel a könyvvel, hogy tényleg egyedül döntünk-e sorsunkról. Úgy általában van-e egy felsőbb hatalom, ami folyamatosan figyel és segítségünkre van.
Főbb szereplők:
Harry, Celeste: angyalok, Addie életének segítői
Addie: régen felelőtlen volt, makacs, a regény során jelleme átalakul, viszont makacssága megmarad
Erich: mogorva, kedvetlen, Addie hatására megváltozik

 

KIADÓ: General Press Kiadó
KIADÁS ÉVE: 2015
OLDALAK SZÁMA: 240 oldal

Tags: a fagyöngy alatt, debbie macomber, könyv, könyvkritika, könyvmoly, olvasás

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × kettő =

0 shares

Archívum

Címkék