P.S.I Love You – Utóirat: Szeretlek! könyv vagy film?

P.S. I Love You
színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 126 perc, 2007 (12)

Leírás
Holly boldog házasságban él Gerryvel. Amikor azonban a férje betegségben meghal, összeomlik, és nem akar tovább élni. Ám Gerry gondolt erre, a halála előtt számos levelet írt a nejének, melyek segítségével talán úrra lehet fájdalmán, és újra megtalálhatja önmagát. Az első Holly harmincadik születésnapján érkezik. A hangos levélben Gerry arra kéri, mozduljon ki otthonról és ünnepelje meg a születésnapját. Az elkövetkező hetekben, hónapokban újabb és újabb üzenetek jönnek a régi kedvestől, újabb és újabb kalandra buzdítva Hollyt.

Bemutató dátuma: 2007.

szereplő(k):
Holly -Hilary Swank
Gerry Kennedy – Gerard Butler
Denise- Lisa Kudrow
Sharon McCarthy- Gina Gershon
Daniel- Harry Connick Jr.
Elizabeth- Kathy Bates
William- Jeffrey Dean Morgan
John McCarthy- James Marsters

Hivatalos weboldal IMDb

Forrás: port.hu

Cecelia Ahern: Utóirat: Szeretlek

Kiadó: Athenaeum Kiadó
Oldalszám: 440 oldal
Megjelenés: 2013.

“A szerző első nagy sikere végre újra kapható! Holly Kennedy élete tündérmesébe illő: férjhez ment a gimis szerelméhez, a jóképű Gerryhez, akivel hét éve élnek boldogan Dublinban, egy pici lakásban. Egy nap azonban Gerry fejfájása elviselhetetlenné válik, és az orvosok agydaganatot állapítanak meg nála. Van-e élet Gerry után? Vannak-e hétköznapok nélküle? Hollynak ezekkel a kérdésekkel kell szembenéznie. Holly Gerry halála után pár hónappal meglepő módon üzenetet kap férjétől, amelyben egykori szerelme őrangyalként vezeti át a lányt az új élete felé… Sikerül-e új munkát találnia? És új szerelmet? Sikerül-e nemcsak túlélnie az életet, hanem megélni is azt az üzeneteknek köszönhetően? Kivételes tehetséggel megírt regény gyászról, barátságról és az elveszett majd megtalált szerelemről. Egyszerre megindító és felemelő.”

Könyv vagy film?

Nagyon egyszerű a válasz : mindkettő! 🙂

Én először a filmet néztem meg (rengetegszer), és imádom! Szeretem a zenéjét, az egész hangulatát, a környezetet (itt mondjuk inkább Írországra gondolok). Azt, hogy vicces, ugyanakkor végigsírod az egészet. Szerintem nagyon jól megcsinálták.

A könyv hónapok óta hevert már a polcomon és eddig hozzá sem nyúltam… Gondolom ennek az volt az oka, hogy 90%-ban a könyvek jobbak szoktak lenni, mint a belőlük készült film. És ha már egy film ennyire felkavar érzelmileg, akkor egy könyv… uhh…

Aztán jött az ötlet, hogy ebben a hónapban eldöntöm melyik a jobb.

Nem is tudom, hol kezdjem. Nem sok köze van a kettőnek egymáshoz 🙂

Olyan érzésem volt, mintha a könyv egy alapötlet lenne és az ötlet köré felépítettek egy filmet, amiben a karakterek személyisége hasonló, vannak részletek, amik megegyeznek, egy-két poén is, de nem ez a legjobban adaptált forgatókönyv 🙂 🙂 Viszont a hangulatát a történetnek nagyon jól eltalálták a film alkotói.

Egy-két példa az eltéréseket illetően:

  • Holly szőke 🙂
  • van 2 bátyja, 1 húga és egy öccse, szoros kapcsolatban áll mindkét! szülőjével és nagyjából a testvéreivel is
  • Dublin mellett él az összes szereplő
  • Gerryvel iskoláskorukban ismerkedtek meg

Nem is akarok nagyon többet a különbségekről írni, mert úgy gondolom, hogy a mozi kapcsán az alkotók nem a történethez maradtak hűek, inkább egy hollywoodi romantikus film volt a fő cél. Tehát MUSZÁJ elolvasnotok a könyvet!

Mindent megtaláltok benne, amit a filmben, sírni is fogtok, nevetni is 🙂 , sokkal több információval lesztek gazdagabbak a sztorit illetően, megértetek dolgokat, minden a helyére kerül, amit a filmben láttatok.

Egy teljesen más, ugyanakkor ismerős élményt fogtok átélni.

P.S.I Love You - Utóirat: Szeretlek! könyv vagy film?

0

Borító

0.0/10

Író

0.0/10

Történet

0.0/10

Karakterek

0.0/10

Kiszámíthatatlanság

0.0/10
Címkék: , , , , , , , , , ,

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × 5 =

0 shares

Archívum

Címkék