VICTORIA AVEYARD: Üvegkard

„Mare Barrow vére vörös, mint a közönséges embereké, de Ezüst képessége, amellyel parancsolni tud a villámnak, olyan fegyverré teszi őt, amelyet a királyi udvar meg akar szerezni magának.

Maven, a herceg, aki elárulta, csalónak bélyegzi Mare-t, de a lány menekülés közben felfedezi, hogy nem ő az egyetlen a fajtájából.

Miközben a királlyá koronázott, bosszúálló Maven üldözi Mare-t, ő elindul, hogy megkeresse a többi Vörös-Ezüst harcost, hogy együtt vegyék fel a küzdelmet az elnyomók ellen.

Mare azonban halálos ösvényre téved, és az a veszély fenyegeti, hogy pont olyan szörnyeteggé válik, mint akit le akar győzni.

Vajon összeomlik a lázadás által követelt áldozatok súlya alatt? Vagy az árulás már mindörökre megkeményítette a szívét?”

A könyv a Vörös királynő című regény folytatása, melyről a véleményemet ITT találhatjátok.

Szóval folytatódott a történet, egészen máshogyan, mint az első részben. Míg a trilógia kezdete pörgősebb, titkokkal teli volt, ebben a részben nem éreztem azt a “nem tudom letenni érzést”.

Tisztában voltam vele, hogy ez az elbeszélés egyfajta “átmenet”,  ill.a széria csattanójára való felkészítés, így is álltam hozzá.

A főszereplő, Mare szökését követhetjük végig a regényben, miközben Vörös-Ezüst embereket gyűjt maga köré. Tudat alatt ezeket az egyéneket fegyveres erővé alakítja, és a vezetőjükké lép elő. Ez a fejezete az elbeszélésnek izgalmas volt, fogva tartotta az érdeklődésemet.

Viszont az érdekes szakaszokat a műben, megszakították Mare gondolatai, folyamatos személyiségváltozása. A történetben nagyon nem szerettem a lány belső monológjait, mondhatni amennyire szimpatikus volt az első regényben, most annyira vált ellenszenvessé.

Ez számomra nehezen olvasható tette a kötetet, egészen körülbelül az utolsó ötven oldalig. Akkor visszatért a széria kezdetén oly szeretett vonások, szinte megváltozott a könyv.

Lezárásként pedig az elbeszéléshez méltó véget kaptunk, mely izgatottá tett a harmadik rész kiteljesedését illetően.

Köszönöm a könyvet a GABO Kiadónak!

Tags: 2016, 4 csillag, disztópia, gabo, romantikus, üvegkard, victoria aveyard, vörös királynő, young adult

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × 1 =

0 shares

Archívum

Címkék