Bookmate- Egy egész könyvtár a zsebedben. Tiéd a világ!

Állandó téma a könyvmolyok körében, hogy az e-könyvet vagy a papíralapú könyvet szeretik-e jobban. Kinek melyik a kedvence?

Mindenkinek megvannak a maga pro és kontra érvei. A papíralapú könyvet lehet szagolgatni, lapozgatni, és szépen kihelyezni a polcra. Emellett komoly értéket is képviselhet, hiszen ki ne szeretné megszerezni kedvenc művének az első kiadását? A gyönyörű borítók és az élfestett kiadások pedig lenyűgöző könyvespolcokat teremtenek. Ezzel szemben az e-könyv helytakarékos, könnyen hozzáférhető, egyszerűen szállítható, környezetbarát és nem utolsósorban olcsóbb.

Személy szerint valahol a kettő között helyezkedem el, számomra a tartalom a legfontosabb. Ha egy új író munkájával szeretnék megismerkedni, vagy nem vagyok teljesen biztos a választásomban, esetleg azonnal el akarok olvasni valamit, akkor e-könyvet választok. Viszont, ha a kedvenc szerzőm új kötete jelenik meg, akkor csakis a papíralapú könyv jöhet szóba.

Az első eshetőségre a minap egy teljesen új lehetőséggel találkoztam: a Bookmate-tel.
A Bookmate egy e-könyvtár szolgáltatás, amely jelenleg 20 országban, 16 nyelven kínál könyveket és hangoskönyveket havi 3490 Ft-ért. Folyamatosan bővülő katalógusa több mint 15 millió e-könyvet és hangoskönyvet tartalmaz. A világ legnépszerűbb könyvkiadóinak nemzetközi irodalmi választékát kínálja a magyar könyvkiadók népszerű kiadványaival együtt, beleértve több mint 5000 magyar nyelvű kötetet és több mint 500 magyarul megszólaló hangoskönyvet. Az alkalmazás bárki számára elérhetővé teszi az olvasást és hangoskönyvek hallgatását, aki rendelkezik megfelelő okostelefonnal, táblagéppel vagy webböngészővel. Felhasználói felülete könnyen kezelhető, lehetővé téve, hogy a felhasználók új címeket fedezzenek fel, kezeljék saját könyvtáraikat, és saját olvasási listákat készítsenek. Az alkalmazás közösségi funkciókat is kínál, ahol a felhasználók megoszthatják olvasmányélményeiket, könyvajánlókat írhatnak, és a barátaikkal is megoszthatják, mit olvasnak. Ezen kívül fontos idézeteket és jegyzeteket is elmenthetnek, valamint FB2 vagy EPUB formátumban feltölthetik kedvenceiket a Bookmate-re.

A Bookmate előfizetői korlátlan számú e-könyvet és hangoskönyvet élvezhetnek, akár internetkapcsolat nélkül is, offline módban. A mobilalkalmazás elérhető iOS, Android és webes felületen, így a felhasználók mobilon, táblagépen vagy böngészőben is olvashatják a katalógusból kiválasztott műveket. Az alkalmazás lehetővé teszi, hogy a felhasználó ott folytassa az olvasást, ahol abbahagyta, akár okostelefonján, akár táblagépén, a könyvek szinkronizálódnak az eszközök között.

Mindezt bármikor, bárhol, legyen szó hosszabb utazásról, nyaralásról vagy a metrón hazafelé tartó útról.
Az Édes kis könyvkritikák és a Bookmate együttműködésének köszönhetően az olvasóinknak lehetősége nyílik a 7 napos ingyenes próbaidőszakot követően az EdesKonyvkritikak24 kóddal 15% kedvezménnyel megvásárolni a Bookmate előfizetést, ezen az oldalon: https://hu.bookmate.com/code

 

Tags: bookmate, digitális könyvtár, e-könyv, könyvtár, olvasás

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × 2 =

0 shares

Archívum

Címkék