JENEVA ROSE: Hiba ​volt idejönnöd

Többször is előfordult már, hogy a fülszöveg teljesen mást ígért, mint amit a történet valójában nyújtott. Ilyenkor hatalmas csalódás ér, és elbizonytalanodom a választási képességeimben. Ritkán fordul elő viszont, hogy a regény sokkal többet ad, mint amit a borító alapján vártam. A Hiba volt idejönnöd szerencsére ebbe a második kategóriába tartozik, és ezért még inkább élveztem minden sorát.

Az elbeszélés főszereplője, Grace, kibérel egy farmot egy eldugott helyen, hogy kiszabaduljon túlhajszolt, nagyvárosi életéből. Az utazása nem is indulhatna jobban, hiszen a ház tulajdonosa egy nagyon jóképű férfi, Calvin. Bár kezdetben nehezen találják meg a közös hangot, a vidéki élet mindennapjai és Calvin kedvessége hamar elbűvölik Grace-t. Váltakozó szemszögön keresztül bontakozik ki egy látszólag bájosan romantikus kapcsolat kettejük között. Ám mindvégig van valami feszültség a levegőben, mely a férfi elejtett megjegyzéseiből vagy a farm körüli furcsa dolgokból, történésből fakad. A mellékszereplők pedig még inkább bonyolítják az eseményeket, tovább fokozva az izgalmakat.

A szerző mesterien építi a pszichológiai feszültséget. A könyv lassan tárja fel a karakterek múltját és indítékait, fokozatosan kibontva a történet rétegeit, ami végül egy teljesen megdöbbentő végjátékba torkollik.

Jeneva Rose regénye egy magával ragadó, sötét titkokkal átszőtt, fordulatos pszichothriller, amelyet nehéz letenni. Az olvasót a mű sodrása folyamatosan lázban tartja, miközben a drámai feszültség oldalról oldalra fokozódik az elbeszélésben.

„Az idő minden sebet begyógyít, amiket meg nem, azokat majd szépen elfedi a var.”


Kiadó: Magnólia
Kiadás éve: 2024
Oldalak száma: 368 oldal
Fordította: Vraukó Tamás

Grace ​Evans kibérel egy farmházat Wyoming közepén, hogy kiszakadjon túlhajszolt New York-i életéből. A kiruccanása ráadásul nem is kezdődhetne jobban, mivel az idilli ház tulajdonosa egy rendkívül jóképű férfi Calvin Wells személyében. Eleinte ugyan nehezen találják meg a közös hangot, mert két nagyban eltérő világból származnak, de a vidéki lét mindennapjai és szállásadója kedvessége elbűvöli Grace-t. Ám idővel észrevesz pár baljós jelet. Például, hogy nincs kiépítve a mobilhálózat. Nemrég eltűnt egy nő a környéken. És mintha a farm körül is lennének furcsaságok.

A nyugtalanító körülményeket eleinte áthidalja a kettejük közötti vonzalom és egymáshoz való lassú, de biztos közeledésük, ám ahogy érkezik a nő távozásának ideje, a dolgok súlyosan elromlanak. A könnyed flörtölésekből hamarosan hazugságok sűrű hálója szövődik: Calvin rajongása aggasztó megszállottságba csap át, ugyanakkor gyanítani kezdi, hogy Grace nem őszinte vele, kezdve azzal, hogy miért bérelte ki a házát. Eddig is tudtuk, hogy a futó kalandokban könnyen sérülhet valamelyik fél, de Grace-re és Calvinre valami sokkal szörnyűbb vár ebben a nyugtalanító, feszültséggel teli thrillerben.

Tags: 2024, 5 csillag, hiba volt idejönnöd, jeneva rose, magnólia kiadó, pszicho thriller

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × 4 =

0 shares

Archívum

Címkék