JADE BEER: Az utolsó ruha Párizsból

Fantasztikusan gyönyörű történet, mint egy Dior ruha, kicsit drámai (az ára), ugyanakkor csodálatos. Ódákat lehet zengeni róla és örökre veled marad.

Két szálon futó történet, az egyik 1952-ben Párizsában játszódik, ahol megismerhetjük a különleges Alice nagykövetségi, kiváltságos életét. Mindez először fényűzőnek és tökéletesnek látszik, egészen addig, amíg egy igaz szerelem meg nem jelenik a láthatáron. A szálak egyre jobban összekuszálódnak, és egyre nehezebbé válnak a sorsok, Alice pedig csak Anne-re, az öltöztetőnőjére számíthat.
A másik szál 2017-be Londonba repít minket Lucille-hoz, aki egy jószívű, átlagos lány. Kedvenc nagymamája kérésére Párizsba utazik, hogy egy számára fontos ruhát elhozzon neki. Mikor megérkezik kiderül, hogy nem akármilyen ruháról van szó, és rögtön belekeveredik a múlt rejtélyeibe, kíváncsivá válik és nyomozni kezd. Addig nem nyugszik, még a történet végére nem ér, és milyen jól teszi, talán az egész élete megváltozik ezáltal.

Rendkívül kedves, bájos ez az élettörténet, a szívemhez nőtt és megríkatott, olyan sztori, ami mindig velem marad majd. Szeretem, amikor két szálon futnak az események, és ebből az egyik valamilyen történelmi szál. Ez egy teljesen más kor, 1952. a háború rémálmát maga mögött hagyott Párizs, ami kezd feléledni. Ugyanakkor sok helyen nagy a szegénység, de vannak kiváltságosok, akik fényűzésben élnek, és az erkölcsi értékek is teljesen máshol vannak, mint ma. Ez a történet megmutatja, hogy ebben az időben, mennyivel nehezebb volt nőnek lenni, mint ma. A másik kor 2017 az örök mókuskerék, a munkába menekülés.

A szereplők szerethetők, vagy azzá válnak, mikor összeáll a teljes kép, mindenki kiteljesedik és megváltozik, ha kell. A múlt titkainak feltárása feloldja a jelen problémáit. Van benne egy kis romantika is, alapvetően egy dráma, mégis derűssé válik a végére.


Kiadó: General Press
Kiadás éve: 2022
Oldalak száma: 376 oldal
Fordította: Pejkov Boján

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​világ legszebb ruhái… és egy elsöprő szerelem

Párizs, 1952. A háború rémálmát maga mögött hagyó Párizs utcáit újra élet és csillogás tölti be. Alice Ainsley még a kiváltságosok között is különleges helyen áll: a brit nagykövet feleségeként az asszonyt ékszerekkel, előkelő ruhákkal és meghívásokkal árasztják el. Akár boldog is lehetne, csakhogy valami mégis hiányzik a boldogságához. A férje ugyanis más nőkre pazarolja a figyelmét és az érzelmeit, Alice pedig már csak az öltöztetőnőjében, Marianne-ben bízhat. Ám amikor egy ismeretlen férfi jelenik meg a szalonjukban, Alice úgy érzi, életében először muszáj a szívére hallgatnia. A pokolba a következményekkel!
London, 2017. Lucille a világon a legjobban a nagymamáját szereti. Így amikor Sylvie nagyi apró szívességre kéri, a fiatal nő boldogan igent mond. Mire felocsúdik, már egy Párizsba tartó vonaton találja magát, a feladata pedig az, hogy a nagymamája felbecsülhetetlen értékű Dior ruháját hazahozza magával. A különleges darab felkutatása közben, egy pici párizsi lakásban azonban olyasvalamit talál, ami az egész életét megváltoztatja.
Barátságok, családi kötelékek – és a fények városa, amely mindenki számára szerelmet és sorsfordító találkozásokat rejt.

Tags: az utolsó ruha Párizsból, dior, dráma, jade beer, romantikus, történelem

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennyolc + tizenhat =

0 shares

Archívum

Címkék