PAULA HAWKINS: Vakfolt

Nagyon megörültem, amikor láttam, hogy Paula Hawkinsnak új műve érkezik. Nem néztem meg, hány oldalas lesz, így teljesen ledöbbentem és őszintén szólva kicsit csalódott is lettem, amikor kezembe vettem a regényt. Aztán utánanéztem és kiderült, hogy a Vakfolt a Quick Reads sorozatban jelent meg. A sorozat célja, hogy bestsellerszerzők rövid műveivel népszerűsítse az olvasást.

Maga a történet három barátról szól. Edie, Jake és Ryan gyerekkoruk óta elválaszthatatlanok, ám az évek során rengeteget változott az egymáshoz fűződő kapcsolatuk. Edie és Jake összeházasodtak, így amikor a férfit megölik, és Ryant vádolják a gyilkossággal, a nő teljesen összeomlik. Ahogy próbálja túlélni a napokat különös dologra figyel fel, amit a cselekmény előrehaladtával egyre több furcsaság követ.

A rövid terjedelem miatt viszont nem ismerjük meg igazán a karaktereket, a gondolataikat, cselekedeteiknek miértjét. Ezáltal a történettől sem lehet igazán nagy fordulatokat elvárni.
Nagyon olvastatja magát, egy este alatt a végére lehet érni, és amiért íródott, hogy minél több emberrel megkedveltesse az olvasást, annak tökéletesen megfelel. De egy sok krimit/thrillert „látott” könyvmolynak minden szempontból kevés.


Kiadó: XXI. Század
Kiadás éve: 2022
Oldalak száma: 128 oldal
Fordította: Tomori Gábor

Hogy ​mondhatsz ilyet? Hogy lehetsz ilyen vaksi?
Edie, Jake és Ryan gyerekkoruk óta elválaszthatatlan jóbarátok. Ők hárman – szemben az egész világgal. Edie azt hitte, ez a kötelék mindent kibír. Így aztán amikor Jake-et brutálisan meggyilkolják, és Ryant vádolják a gyilkossággal, Edie világa darabjaira hullik.
A nő évek óta most először magára marad. Az isten háta mögötti házban lakik, ahol előtte kettesben éltek Jake-kel. Edie-t porig sújtották az események, és halálra rémült – amire jó oka van. Valaki figyeli. Valaki csak erre a pillanatra várt. Most, hogy Edie magára maradt, újra szembe kell néznie a múlt darabkáival, amelyeket igyekezett a szőnyeg alá söpörni.
Paula Hawkins a világ egyik legismertebb és legsikeresebb thrillerszerzője. Zimbabwéban született, és 1989-ben költözött Londonba. Könyvei sikere előtt újságíróként dolgozott. A lány a vonaton 2015-ben, A víz mélyén pedig 2017-ben jelent meg, előbbiből 2016-ban listavezető amerikai film készült, a főszerepben Emily Blunttal. Könyvei világszerte több mint huszonhét millió példányban keltek el. A lány a vonaton 2015 legjobban fogyó könyve lett, és a könyvkiadás szinte minden rekordját megdöntötte: negyvenhat nyelvre fordították le, ötven országban jelent meg, több mint száz hétig nem került le a New York Times bestsellerlistájáról – ebből negyven hetet a lista élén töltött.

Tags: 2022, 21.század kiadó, 4 csillag, krimi, paula hawkins, thriller

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 × öt =

0 shares

Archívum

Címkék