MICHAEL ROBOTHAM: Az ​enyém leszel

A Fulladás című könyve óta nagyon megszerettem Robotham stílusát, így nem volt kérdés, hogy ezt a könyvét is elolvasom.

A történet főszereplője Philomena közrendőr, akit egy napon párkapcsolaton belüli erőszakhoz riasztanak. Amikor a rendőrnő társával a helyszínre érkezik, még csak nem is sejti mennyire meg fogja változtatni életét az eset. A bántalmazó ugyanis egy hősként tisztelt nyomozó, akinek nem tetszik, hogy Philomena segített áldozatának, az pedig végképp nem, hogy a rendőrnő egyre többet tud meg a viselt dolgairól. A cselekmény előrehaladtával furcsábbnál furcsább dolgok történnek Phil-lel, tulajdonképpen végigkövetjük, ahogy szép lassan szétesik az élete. Amit kifejezetten rossz „nézni”, mert az írónak sikerült egy nagyon szerethető főszereplőt megalkotnia.
A nyomozóval való harcon kívül Phil gengszter családja és rendkívül furcsa újdonsült barátnője teszik még érdekesebbé a sztorit, nagyban hozzájárulnak a fordulatokban gazdag elbeszéléshez.

Én mégis azt éreztem, hogy ennek a könyvnek nem a története az igazán fontos, hanem a téma amit felölel. Két okból is elgondolkodtató volt számomra a regény: egyrészt a párkapcsolaton belüli erőszak során az áldozatok helyzetét, kiszolgáltatottságát nagyon jól bemutatta a szerző, másrészt, hogy vannak emberek, akik szinte mindent megúsznak, pusztán azért, mert van hatalmuk. Ezek miatt számomra dühítő és egyben elkeserítő volt olvasni Robotham sorait, ennek ellenére alig bírtam abbahagyni.

„A jó sosem győzedelmeskedik. Egyszerűen csak tapossa a vizet, és várja, hogy megint felszínre jöjjön a rossz.”


Kiadó: General Press
Kiadás éve: 2022

Philomena McCarthy a háttere ellenére – hiszen az apja egy hírhedt gengszter – ígéretes karrier előtt áll a londoni rendőrségnél. Egy nap párkapcsolati erőszak miatt riasztják; az erőszaktevő egy többszörösen kitüntetett nyomozó, az áldozat pedig annak szeretője. A fiatal nő, Tempe megmenekül ugyan, ám az incidenst eltussolják, Philomena pedig akaratán kívül egy rendkívül veszélyes ellenségre tesz szert. A két nő igyekszik megvédeni egymást, és tétova barátság szövődik közöttük. Ám ahogy telik az idő, több rejtélyes dolog is történik, és nyilvánvalóvá válik, hogy a történetek, amiket Tempe megosztott Philomenával, ugyancsak sántítanak. Amikor pedig egy újságíróra, aki több szállal kötődött a rendőrnő apjához és az erőszaktevő nyomozóhoz, a Temzébe fulladva találnak rá, Philomena végképp nem tudja, kihez forduljon, kit hibáztasson vagy egyáltalán: kiben is bízzon.

Tags: 2022, az enyém leszel, general press kiadó, krimi, michael robotham, thriller

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

12 − tizenegy =

0 shares

Archívum

Címkék