TOMOR ANITA: Irány ​Hollywood!

Egy hosszan tartó krimi/thriller olvasásos időszak után szükségem volt már valami könnyed, romantikus történetre. Pont ekkor érkezett meg hozzám Tomor Anita legújabb könyve, az Irány Hollywood! Úgyhogy nagy elánnal vetettem bele magam az elbeszélésbe.

SPOILER!
A sztorit két szemszögön keresztül ismerhetjük meg. Az egyik főszereplő, Zoé, minden idejét tanulással tölti, vizsgákra készül, és nem jár el sehova. Egy nap az egyetemről jövet, egy jóképű, kissé arrogáns férfival hozza össze a sors, akivel egymás bosszantása már az első pillanattól kezdetét veszi. A sármos idegen, Jake, egy híres filmsztár/rendező, aki épp Magyarországon forgat. Még aznap este Zoé és Jake véletlenek egész sorozata folytán, ugyanabban a bárban találja magát. A lány felszolgálóként próbál helytállni, és kiszolgálni Jake amerikai stábját. A szexuális feszültség kettejük között szinte tapintható, így amikor Jake azt állítja, hogy akár egy magyar lányból is A-listás színésznőt képes csinálni, a rendezőtársai fogadást kötnek, és a kiválasztott lány Zoé lesz. A legfontosabb kitétel viszont, hogy Jake nem fekhet le Zoéval. Innentől kezdve több bonyodalom és nehézség is elkezdődik a cselekményben, miközben egyre jobban izzik a levegő a két szereplő között.

A fogadásos téma számomra kicsit sablonos volt, viszont kárpótolt, hogy szimpatikusak voltak a karakterek, valamint nagyon tetszett, hogy az írónő ismét elrepített egy különleges helyre, és úgy tudta átadni ennek a helynek a varázsát, hogy újból átéltem elfeledett emlékeimet.

Anita regényei általában happy enddel végződnek, amire elsőre talán azt mondaná az ember, hogy kiszámítható, ugyanakkor a mai rohanó világban nagyon sokszor jól esik ez a kiszámíthatóság, a pörgős hétköznapok közepette egy olyan könyv, melyet egy ültő helyedben elolvasol és jól esik a lelkednek.

Szívesen időztem volna még Zoé és Jake világában, de sajnálatomra nagyon gyorsan befejeződött a történet. Némileg kárpótol viszont, hogy a készülő Imádlak, Los Angeles!-ben mellékszereplőkként ugyan, de visszatérnek. Kíváncsian várom!


Kiadó: Pyrus Kiadó
Kiadás éve: 2019
Oldalak száma: 400 oldal

Zoé ​egyetemre jár, másról sem szól az élete, mint tanulásról és vizsgákról. Egy nap a barátnője, Hanna megkéri, hogy ugorjon be helyettesíteni őt egy bárba, ahol pincérnőként dolgozik. Zoé tudja, ha nem teszi meg ezt a szívességet, akkor a barátnőjét kirúgják, ezért segít neki.

Jake Bartlett híres amerikai filmcsillag, és egyben sikeres hollywoodi producer is. Egy olyan pasi, aki falja a nőket, és akiről az egész világon fiatal lányok milliói álmodoznak. Jake Magyarországon forgat, és épp a barátaival iszogat egy bárban, amikor beszélgetés közben felmerül egy érdekes téma. A többiek szerint a kasszasikerhez egy befutott sztárt kell szerződtetni. Jake-nek viszont erről más a véleménye. Szerinte egy jó filmhez egy jó sztori kell, és bárkiből, akár egy hétköznapi lányból is fél év alatt sztárt lehet csinálni, még egy olyan csajból is, aki nem beszél angolul.

Jake a saját csapdájába esik. Fogadást kötnek a barátai, hogy nem tudja mindezt megvalósítani. A terv az, hogy kiválasztanak egy lányt, akiből Jake-nek sztárt kell varázsolnia. Egyetlen kikötés van: nem fekhet le a lánnyal, mert ha igen, bukja a film teljes bevételét. Jake belemegy a játékba, mert túlzottan is bízik magában. De arra nem számít, hogy Zoét választják ki a szerepre, azt a lányt, akivel reggel a parkolóban jól összebalhézott, akivel zsigerből utálják egymást, és akivel ennek ellenére is egyre jobban vonzódnak egymáshoz.

Hat hónap veszi kezdetét, amikor is meg kell tanítania a lányt angolul, meg kell tanítania színészkedni, filmben szerepelni, hogy megnyerje a fogadást és bebizonyítsa: bárkiből lehet sztár. Az első pofont akkor kapja, amikor Zoé közli vele, hogy nem vállalja. A másodikat akkor, amikor rájön, beleszeretett a lányba. Mit csinálsz, ha egy nő annyira vonz, hogy egy idő után felteszed magadnak a kérdést: mi a fontosabb, a pénz vagy az, hogy ő a tiéd legyen?

Tomor Anita ismét egy csodálatos, szívet melengető történettel lep meg minket. Imádni való karakterek, izgalmas szócsaták, meglepő fordulatok teszik feledhetetlenné és letehetetlenné ezt az új regényét is. A függőség garantált!

Tags: 2019, 4 csillag, irány hollywood, pyrus kiadó, tomor anita

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

10 − egy =

0 shares

Archívum

Címkék