A Libri Könyvkiadó jóvoltából lehetőségem nyílt megjelenés előtt elolvasni E. L. James új könyvét, a Mister-t.
Nagyon szerettem az Ötven árnyalat-trilógiát és nagyon érdekelt, hogy az írónő mennyire tud továbblépni, másmilyen témakörben alkotni. Ugyan a műfaj ugyanaz, a téma mégis nagyban eltér, ezért rendkívül izgatottan és kíváncsian vártam, hogy elolvassam.

Maxim, a főszereplő, a gazdag aranyifjak felelőtlen életét éli, amíg egy szörnyű baleset következtében az élete fenekestül fel nem fordul. A legnagyobb káosz közepette csöppen az életébe Alessia. Alessia Maxim új bejárónője, aki már az első találkozásuktól kezdve lefoglalja a férfi minden gondolatát. A kettejük közti feszültség szinte érezhető a cselekmény előrehaladtával, amit csak fokoznak olyan kalandos események, melyek egyre jobban bonyolítják a történetet.

Az elbeszélés elején nehéz volt nem összehasonlítgatni az erotikus jelenteket az Ötven árnyalat-trilógia hasonló részeivel, de egy idő után szerencsére levetkőztem ezt a beidegződést, és örömmel konstatáltam, hogy a szerző még véletlenül sem követte a szado-mazos, kikötőzős irányvonalat. Így egy remek romantikus regény kerekedett, érzéki jelenetekkel kellően megfűszerezve. Egyfajta modern tündérmese, mely a szegény, ártatlan lány és a gazdag nőcsábász kilátástalan szerelmét hivatott bemutatni.

Nagyon tetszett, hogy a történetben egy rendkívül érdekes, egyedi téma felszínét kapargatta az írónő, de sajnos nem igazán merült el benne. Ez nagy szívfájdalmam volt, mert úgy érzem ennek a kérdéskörnek a kifejtésével valami többet adhatott volna, mélyebb tartalommal ruházhatta volna fel a könyvet egy „szimpla” romantikus regénynél.

Egy mondatban összefoglalva: ajánlom mindenkinek, aki a nyári, napsütéses időszakra egy szórakoztató, érzelmekben és kalandokban gazdag könyvet keres!


Kiadó: Libri Kiadó
Kiadás éve: 2019
Fordította: Weisz Böbe

London, ​2019. A jóképű, arisztokrata származású Maxim Trevelyan a sors kegyeltje. Remek kapcsolatainak és a tömérdek pénzének köszönhetően soha nem kellett dolgoznia, és ritkán aludt egyedül. Ám egy tragédia folytán mindez megváltozik. Maxim örökli a nemesi címet, a vagyont és az ingatlanokat, és az ezekkel járó felelősséget is. Bár erre nincs felkészülve, akkor is szembe kell néznie a kihívással.
A legnagyobb próbatétel azonban mégsem ez, hanem leküzdeni az ellenállhatatlan vágyat egy titokzatos nő iránt, aki nemrég érkezett Angliába. Maxim menthetetlenül beleszeret a zenei tehetséggel megáldott, gyönyörű tüneménybe. Még sosem tapasztalt ilyen érzelmeket, és nem meri nevén nevezni az érzést.
Kicsoda Alessia Demachi valójában? Meg tudja-e védeni Maxim ezt a veszélyes múltú, csodálatos teremtést a rosszakaróktól? És mit fog szólni a lány, ha kiderülnek Maxim féltve őrzött titkai?

A London szívéből a vadregényes cornwalli vidéken és a félelmetes Balkánon át tartó utazáson az olvasó lélegzet-visszafojtva követheti Maxim és Alessia sorsát.

Tags: 2019, 4 csillag, e.l.james, libri könyvkiadó, mister

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

18 + tizenhárom =

0 shares

Archívum

Címkék