LARS JOACHIM GRIMSTAD: Napkirály (Fahr miniszterelnök & Fiai 2.)

A Napkirály című regényben folytatódnak Finn Fahr kalandjai. Finn, a norvég miniszterelnök fia, testvérével és egy barátjukkal ismét Norvégia megmentésére siet. A triónak a könyvsorozat második részében nem csak a hazájukon, de egy közeli hozzátartozójukon is segíteniük kell, miközben egy őrült folyamatosan a nyomukban van, és minden erejével a gyerekek megállításán, valamint Norvégia elfoglalásán fáradozik.

A széria első részében, az Eltűnt gyermekekben, kissé szokatlan volt a cselekmény, ami ugyan kicsit ebben a könyvben is visszaköszönt, mégis izgalmasabbra és kalandosabbra sikeredett, mint az Eltűnt gyerekek. Tulajdonképpen pár oldal elolvasása után nagyjából tisztába vagyunk a történet végével, mégis élvezettel vetjük magunkat bele az események egymásutániságába, hogy egy könnyed kaland részesei lehessünk.

Ami nagyon tetszett az elbeszélésben, hogy rengeteg elrejtett információ volt benne. Pl. a kígyókról vagy éppen Bora Boráról lényegében szórakozva tanulunk új dolgokat.

Véleményem szerint a szerző „óriási” ötletet tárt elénk egy ország leigázásával kapcsolatban, mindezt hatalmasra felnagyítva, rengeteg furcsa elemmel kiegészítve. Persze azért, hogy lássuk milyen vezetők, milyen elvetemült ötletekkel, vannak egyes nemzetek élén. Grimstad ismét egy társadalomkritikát alkotott egy olvasmányos és mozgalmas köntösbe bújtatva.

„-(…)Ugyan kit érdekel az igazság? Minden arról szól, hogy mit gondolnak az emberek, nem pedig arról, hogy milyenek a dolgok valójában. Az igazság túlértékelt.”

A regényt ill.az egész könyvsorozatot minden korosztálynak ajánlanám! Elgondolkodtató.


Kiadó: Kolibri Kiadó
Kiadás éve: 2018
Oldalak száma: 358 oldal
Fordította: Petrikovics Edit

Képzelj el egy országot, ahol minden autó leáll, az iskolák bezárnak, és még a legújabb videojátékokhoz sem lehet hozzájutni. Pontosan ez történt Norvégiában, ahol egyszer csak kiapadtak az Északi-tenger olajmezői.

A Fahr miniszterelnök & Fiai-sorozat második kötetében nem kisebb feladat vár Finnre, mint hogy megmentse a hazáját és az apját, a norvég miniszterelnököt, akit egy eszement diktátor Neander-völgyivé változtatott.

Ehhez Finn-nek nem kell mást tennie, csupán megszereznie egy japán császárkobra mérgét, egy szigorúan őrzött kőkorszaki csontváz egyetlen darabkáját és egy cseppet az őrült Napkirály véréből. Igazán semmiség… vagy mégsem?

Tags: 2018, 4 csillag, gyermek és ifjúsági irodalom, kolibri gyermekkönyvkiado kft, lars joachim grimstad, napkirály

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő + 11 =

0 shares

Archívum

Címkék