Frank Schwieger: Zeusz ​és bandája

Legelőször a könyv címe keltette fel az érdeklődésemet. Nagyon kiváncsi voltam, milyenné lehet átdolgozni a görög mitológiát, hogy a mai világ gyermekeinek megüsse az ingerküszöbét, és szívesen, átéléssel olvassák a Zeusz és bandáját, miközben észrevétlenül magukba szívják a tudást.

Ez az olvasmány egyértelműen a tizenéves korosztálynak szól, ami visszatükröződik mind a mű humoros szóhasználatában, nyelvezetében.
Hogy mennyire tudtam ezzel azonosulni?
Könnyedén megértettem a szlenget, amit a szerző használ, és élveztem az istenekről és a hősökről szóló történeteket. Az elbeszélés szellemes megjegyzéseit ugyan nem értékeltem annyira, de simán el tudom képzelni, ahogy egy iskolás a sztorikon nevetgél.

Már az első pillanattól kezdve nagyon tetszett a borítólap, ami pedig a könyv oldalain várt, teljesen magával ragadott. Nagyon tetszettek az egyszerű, de annál érdekesebb illusztrációik, melyek még segítséget is nyújtottak az átláthatóságban. Könyebbé tették az istenek, a hősök és az emberek egymáshoz fűződő kapcsolatainak áttekinthetőségét. Viszont még így is elvesztem a rengeteg névben, és párszor kisebb káosz alakult ki a fejemben.

A kedvencem, Daidalosz történetével, a könyv elolvasása után, Ariadné elbeszélése vette fel a versenyt, de jó volt mind a 24 szereplőről átismételni a tudásomat, illetve új információkkal gazdagodni.

Főleg az általános iskolásoknak ajánlom, de ha valaki fel akarja frissíteni ismereteit a témában, a könyv segítségével ezt laza, könnyed módon megteheti.


Kiadó: Kolibri Kiadó
Kiadás éve: 2018
Oldalak száma: 238 oldal
Fordította: Benkő Gitta
Illusztrálta: Ramona Wultschner

Érdekel ​a mitológia, a görög istenek világa, de azt gondoltad, mindez uncsi, sőt, ciki is akár? Akkor bizony tévedtél! Frank Schwieger Zeusz és bandája című könyve felrázza a görög mítoszokat, és bemutatja az összes jó arcot az Olümposzon úgy, ahogy még sosem olvastál róluk. Ez a könyv tele van überkirály történetekkel a legmenőbb antik istenekről és hősökről.
Tudod-e, miért bújtatja anyja Akhilleuszt, a majdnem sebezhetetlen hőst lányruhába, vagy azt, hogyan vágja át Aphrodité a két riválisát a szépségkirálynő-választáson? Nem? És hallottad már, hogyan újított be ötven tehenet Hermész egy szál pelusban élete első napján? Akár igen, akár nem, ha szívesen villognál egyedülálló mitikus tudásoddal, ki ne add a kezedből ezt a könyvet! Istenkirály sztorik – kizárólag a legvagányabbaknak! Vigyázat, a könyv súlyos, nyolc napon túl gyógyuló nevetőizomgörcsöket okozhat!
Az antik görög mitológia legizgalmasabb mondái zsír új csomagolásban. Mítoszok első kézből – isteni sugallatra. Minden szavuk igaz!

Kiemelt kép forrása: Kolibri Kiadó Facebook oldala

Tags: 2018, 4 csillag, frank schwieger, görög mitológia, gyermek és ifjúsági irodalom, kolibri gyermekkönyvkiado kft, zeusz és bandája

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 + 18 =

0 shares

Archívum

Címkék