EZEKIEL BOONE: Kirajzás

„A ​perui dzsungel mélyén egy fekete, gyorsan haladó áradat elnyel egy amerikai turistát. Több ezer kilométerrel odébb Minneapolisban egy FBI ügynök egy repülőgép-katasztrófa maradványait vizsgálva ijesztő felfedezést tesz. Az indiai Kanpurban szokatlan szeizmikus mintákat észlelnek egy földrengések előrejelzésével foglalkozó laborban. A kínai kormány balesetnek álcázva atomrobbantást végez az ország egy elszigetelt régiójában. A Washingtoni Egyetemre egy rejtélyes csomag érkezik Dél-Amerikából.

Az események nem csak rövid időn belül következnek be egymás után, de mint kiderül, össze is függnek. Ezekiel Boone debütáló regényében egy ősi, szunnyadó faj ébredése apokaliptikus katasztrófa felé sodorja a világot. A Kirajzás a horror egyik klasszikus témáját gondolja újra ötletesen – ahogy Peter Benchley a cápákkal, Michael Crichton a dinoszauruszokkal és James Herbert a patkányokkal keltette életre az ember egyik legősibb és legbensőbb félelmét, úgy Boone most a sokak által rettegett nyolclábúakkal mesél el egy hátborzongató történetet.”

A történet a világ különböző városaiban játszódik, különböző, látszólag egymástól független emberek életének bemutatásával, illetve későbbi reakciójuk érzékeltetésével. Betekintést nyerhetünk többek között szeizmológusok kutatásába, akik egy szokatlan dolgot érzékelnek Indiában, Kína egy tartományába, mielőtt a saját kormányuk nukleáris töltetet dob rájuk, egy washingtoni kutatólaborba, ahol egy elismert professzor csapatával együtt, egy nagyon furcsa, pókoktól származó petezsákot kap Peruból. Az egyik legfontosabb helyszín pedig a Fehér Ház, ahol szinte minden rendkívüli esetről tudnak, viszont még itt sem értik, tulajdonképpen mi folyik a világban.

Aztán megérkeznek az első, civilek által készített videók, jelentések a történésekről. Ekkor derül ki, hogy soha nem látott nagyságú és mennyiségű, valamint viselkedésű pókok tartják rettegésben a föld országait. A műben ezeknek a tényeknek a felfedezése után, központi szerepet kap a kutatólabor, a tengerészgyalogság és az elnök döntései.

Az események folyamatosan pörögnek, egy perc nyugalmat sem hagyva az olvasónak, akit közben ráz a hideg a biztonságosnak hitt otthonának falai között. Véleményem szerint pont ez az, ami miatt még riasztóbb a könyv: az otthon biztonságát illúzióként tünteti fel, hiszen egy pók bárhova képes bemászni…

Próbáltam úgy írni a regényről, hogy közben nem árulók el konkrétumokat, hogy ezáltal is teljes legyen az élmény. Remélem sikerült, és így is vágytok egy nem mindennapi élményre! Viszont muszáj megjegyeznem, hogy akinek pókfóbiája van, óvatosan olvassa az elbeszélést!

Köszönöm a könyvet a Lendület Magazinnak és az Agave Kiadónak!

Tags: 2017, 4 csillag, agave könyvek kiadó kft., ezekiel boone, horror, kirajzás, thriller

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

20 + 8 =

0 shares

Archívum

Címkék