„Interjú” Lakatos Leventével

Lakatos Levente napjaink egyik legsikeresebb írója, aki volt olyan kedves és válaszolt pár kérdésemre.
Kedves Levente!

Köszönöm, hogy időt szakítasz rám, és válaszolsz a kérdéseimre!

Akkor vágjunk bele 🙂

Pár mondatban összefoglalnád, ennek a folyamatosan felfelé ívelő útnak, – melyet éppen bejársz -, a  fontosabb állomásait?

Színésznek készültem, aztán a szórakoztató újságírás felé vitt az utam, innen tértem át a könyvpiacra. Az első könyvem magánkiadásban jelent meg, a másodikat már az akkor igencsak népszerű Ulpius-ház Könyvkiadó gondozta. Két éve kerültem a Libri Könyvkiadóhoz, a Szigor című trilógiámat már itt kezdtem.

Melyik volt az a bizonyos könyv, mely rabul ejtett? A KÖNYV csupa nagybetűvel.

Nincsenek kedvenceim – sem regényben, sem más területeken. A könyv, ami nagy hatással volt rám, egy olasz írónő, Simona Vinci regénye, a Szégyentelenek volt. Elég kemény, nyers és kegyetlen kötet.

Általában honnan jön az ihlet?

Veszem a patikában, vényre adják. (nevet) A viccet félretéve, inspirálódni az élet összes pillanatából lehet. Nyitott szemmel járok, figyelek az emberekre és a részletekre. Egy szemvillanás is ihletet adhat.

Melyik könyvedre vagy a legbüszkébb?

Jelenleg az Aktus című regényemre vagyok a legbüszkébb. Egyrészt azért, mert négy váltakozó nézőpontból játszódik, másrészt a hosszúsága miatt. A kötet 900 oldalas, nem könnyű ilyen terjedelemben egyben tartani a szálakat.

A Szigor- széria felépítése szerintem kicsit bonyolult azoknak, akik nem figyelnek minden hírt Rólad. Kibogoznád nekik ezeket a szálakat? Gondolok itt az e-könyvek és a kötött könyvek viszonyára.

Ezt megtettem már a weboldalamon, annál érthetőbben és látványosan nem tudom kibogozni. Itt található: http://lakatoslevente.hu/2016/11/szigor-papirkotet-es-e-konyv-segito/

A pillangók ébredésének írása közben milyen érzések törtek a felszínre Benned? És a megírása után?

A pillangók ébredése egy fájdalmas romantikus történet. Fájdalmas, hiszen a boldogság csak illúzió – vagy mégsem? Ez a történetből kiderül. Az írása során végig a szerelem és annak elvesztésének érzete dolgozott bennem, nem volt könnyű menet ebben a kettősségben alkotni, de a regényírás alapvetően megterhelő foglalkozás. Lelkileg mindenképpen.

Melyik volt a kedvenc részed az elbeszélésben?

Nincsenek kedvenc jelenteim, tekintve, hogy ami nem kedvenc, azt le sem írom… (nevet) Inkább az az érdekes, hogy az olvasóknak melyik volt a kedvence része.

Rengeteg követőd van. Szerinted mi a népszerűséged titka? 🙂

Azt vallom, hogy egy írónak – de minden alkotó embernek – partnernek kell tekintenie az olvasóit, követőit. Nem lehet elefántcsonttoronyba vonulva szemlélni az életet. Figyelni kell a véleményekre, mert azok csiszolhatnak rajtunk. Szóval azt gondolom, hogy a siker egyik alapköve az odafigyelés.

Hálás köszönet életem első “interjújáért” 🙂
Dalma

A Szigor című könyvről a véleményünket ITT találhatjátok, A pillangók ébredéséről pedig ezen a linken:http://edeskiskonyvkritikak.hu/2017/01/04/lakatos-levente-szigor-ii-pillangok-ebredese-apa-lanya-velemeny/

Tags: a pillangók ébredése, interjú, könyv, könyvmoly, lakatos levente, olvasás, szigor

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 + kettő =

0 shares

Archívum

Címkék