Ransom Riggs: Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei

Kiadó: Kossuth Kiadó Zrt.

Oldalak száma: 352

Nyelv: MAGYAR

Kiadás éve: 2011

 

„Egy családi tragédia után a tizenhat esztendős Jacob egy távoli, Wales partjai közelében lévő szigetre kerül, ahol felfedezi Vándorsólyom kisasszony különös gyermekek számára alapított otthonának omladozó romjait. Ahogy Jacob végigjárja az elhagyott hálótermeket és folyosókat, rájön, hogy az itt rejtegetett árvák többek voltak különösnél. Talán veszélyesek. Lehet, hogy jó okból zárták őket el egy kietlen szigeten. És valamiképpen legyen ez bármilyen valószínűtlen is talán még mindig élnek. Ez a nyugtalanító, réges-régi fényképekkel illusztrált regény élvezetes olvasmány felnőtteknek, tiniknek és bárkinek, aki élvezi a hátborzongató kalandokat.”

 

A borító és a könyvben található illusztrációk nagyon nagy hatással voltak rám. Ilyen megragadó fedőlapot még nem láttam. (Az utolsó oldalakat, a szerző megjegyzését, mindenképpen olvassátok el, teljesen ledöbbentem…)

Ennek ellenére, először a hírrel találkoztam, miszerint film készül ebből a könyvből, ezért néztem utána, és ez keltette fel bennem a kíváncsiságot. (Amerikában 2016.szeptember 30-án mutatják be a mozit, a magyar trailert épp ebben a pillanatban néztem meg: https://www.youtube.com/watch?v=c4YZXcfAYCw )

Elsőre azt gondoltam, hogy lehet valami horror regénnyel lesz dolgom. Aztán végül nem ez történt. Tényleg különleges gyerekekről szól a könyv, akiket Jacob (a főszereplő) által ismerhetünk meg, aki napról- napra, egyre jobban a barátjukká válik.

A történetet először nem teljesen tudtam átélni, megérteni, kicsit fura dolgok voltak benne. Nem éreztem úgy, hogy a fiatalok világa annyira részletesen lenne kifejtve, mintha én is jelen lennék a többiekkel. Ez sokat rontott a könyvélményemen.

A regény nagy részében a fiú ismerkedik a gyerekekkel és a képességeikkel, az egyik lánnyal leginkább. 🙂 Ezzel a résszel van egy kis problémám, amit SPOILER! nélkül nem tudok kifejteni: ugyanabba a lányba lesz szerelmes a főszereplő, akivel a nagypapája, fiatal korában romantikus kapcsolatot létesített. Ráadásul úgy gondolom, hogy a lány nem is tudja elfelejteni első szerelmét, de úgy viselkednek, mintha ez nem lenne akadály, ezek a tények nem is léteznek… (remélem, azért ez fel is keltette a figyelmeteket, hogy időben hogy történhet ez?! 🙂  )

Körülbelül a regény felénél beindul a sztori és egyre érdekesebb események történnek. Különböző titkokra derül fény, ami viszont egy HŰŰ! érzést váltott ki belőlem. Innentől kezdve sok kérdésre választ kapunk, felpörög a regény, akciódússá válik, és ez egészen a végéig ki is tart.

Összefoglalván körülbelül a könyv felétől érdekfeszítőbb, érthetőbb történet részesei leszünk (azért még a végén is maradt számomra logikátlan? esemény) Viszont, sajnos annyira nem fogott meg a regény, hogy a trilógia másik két részét is elolvassam. Ellenben a film bemutatója kedvemre valónak tűnik.

 

Ransom Riggs: Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei

8.6

Borító

10.0/10

Író

7.5/10

Történet

7.5/10

Karakterek

8.0/10

Kiszámíthatatlanság

10.0/10
Tags: könyv, könyvkritika, könyvmoly, kossuth kiadó zrt, olvasás, ransom riggs, vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 + 3 =

0 shares

Archívum

Címkék