Ella élete minden, csak nem tündérmese. Nyolc hónapja, hogy a tizennyolc éves lány édesanyja autóbalesetben meghalt, ő pedig súlyos sérüléseket szenvedett a karambolban. Most gyerekkora óta nem látott apjához meg annak új családjához kell költöznie, ahol egy mostohaanya és két utálatos mostohatestvér várja. Mesés.

Egyvalaki tartja Ellában a lelket: Cinder, akivel évek óta barátok a neten, de sosem találkoztak. A lány annyit tud, hogy a fiú vicces, szexi, okos, és ugyanakkora könyvmoly, mint ő. (Meg hogy totál bele van zúgva a nagydumás srácba, de ez mellékes) Fogalma sincs róla, hogy Cinder az egyik legmenőbb hollywoodi színész, aki a kedvenc könyvükből készült filmben játssza a herceget. Vajon képes a valóságban is tündérmesévé változtatni Ella életét?

Sajnos elkövettem azt a hibát,hogy a borító miatt halasztgattam a könyv elolvasását. Pedig nem annyira szirupos,könnyű az élet regényről van szó, bár a talajtól bőven elrugaszkodunk 🙂
Huuuh, hát ez nem semmi… 2 gondolat váltja egymást a fejemben:

  • mennyire gonoszak az emberek
  • középiskolás akarok újból lenni…

ja,mégegy remélem az én blogomhoz is hozzászól egyszer egy sztár…azért az jó lenne 🙂
az első gondolathoz: aki még nem élte át, hogy csúfolják, akkor ő az aki csúfol vagy valamit nagyon jól csinál v.kétszínű játékos és elvan, mint hal a vízben…ez nagyon szomorú, amit nagyon jól szemléltet az írónő, élethűen vannak leírva ezek a gonoszságok, szituációk, párbeszédek.
Nem elég, hogy Ella testileg és lelkileg egyaránt szenved, még pluszba kell egy kis kegyetlenkedés, meg egy kis megalázás, családi problémák és környezetváltozás egyenlő az idegileg labilis lánnyal. Ez az állapota a könyv folyamán folyamatosan jelen van, fokozódik vagy gyengül és csak a megfelelő pillanatra vár,hogy kitörjön.

Egyetlen ember van, aki végig Ella támasza: egy internetes barát, akivel még soha nem találkozott, ugyanakkor ez a romantikus szál a történetben, a beszélgetéseik, flörtöléseik (én nem nagyon érzékeltem kettőjük közti szexuális feszültséget – elvégre 18 és 22 évesek, de azt hiszem a könyv a fiatalabb korosztálynak szól), inkább a megbízhatóságon, az állandóságon és a sírig tartó szerelmen van a hangsúly. Bár így is bonyolították eléggé egymás életét.
Fordulatok? Eléggé kiszámítható a könyv szerelmi szála.
Úgy gondolom, amit igazán jól szemléltetett a szerző az Ella szenvedése, mindennapjainak túlélése, és hiába két szemszögből olvassuk a történetet ez mindennek az alapja, ezért történik minden úgy, ahogy.

Főbb szereplők:
Ella: önbizalomhiányos, ugyanakkor erős, vicces, kedves, megbocsájtó személyiség
Brian: öntelt, vicces, arrogáns, elbűvölő
Vivian, Rob: Ella barátai, kedvesek, támogatók, viccesek, odaadók
Juliette: Ella egyik mostohatestvére, rosszul indul a kapcsolatuk, de az egyik legjobb barátnője lesz a főszereplőnek
Anastasia: Ella másik mostohatestvére, gonosz, féltékeny, megkeseríti Ella életét
Mr.Coleman: Ella apja, nehéz róla bármit írni, mert a történetben végigkövethetjük a jellemváltozását, miért hagyta el a lányát, miért nem kereste.

 

Tags: cinder és ella, kelly oram, könyv, könyvkritika, könyvmoly, olvasás

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

14 − 6 =

0 shares

Archívum

Címkék